[ bjelovar @ 22.05.2007. 18:33 ] @
Pozdrav svima!!! Imam jedno pocetnicko pitanje vezano uz PHP i .htaccess fajl. E sad konkretno. Na jednom hostu imam 2GB na Linux serveru. Tamo je uploadan MyBB forum (u public_html folder) koji je u biti premjesten sa prethodnog hosta i radi uredno.Da konacno kazem u cemu je problem. Trenutno je na ovom hostu moguce uploadat maksimalno fajlove velicine 2MB, a to mi je definitivno premalo. Na razini servera (PHP.ini) ova velicina je definirana kao takva i administrator bi tesko samo radi mene mijenjao ovo. Rekao je da mogu napraviti .htaccess fajl i u njemu odrediti maksimalnu velicinu uploada samo za moj direktorij. Nakon prilicno puno vremena potrosenog na googlanje i pretrazivanje raznih foruma neki "majstori" rekli su mi da .htaccess fajl treba sadrzaviti samo slijedeci kod: RewriteEngine On php_value upload_max_filesize 30M Naravno ovih 30MB mogu mjenjati po volji.No kad ja napravim .htaccess fajl ovog sadržaja i uploadam na server, i pokusam posjetiti taj forum dobijam error 500 ("Internal....bla,bla znate sta ide dalje). I to je to, da bi forum proradio moram brisati taj fajl, ali upload ostaje na 2 MB. ERROR LOG: [Tue May 22 09:20:29 2007] [alert] [client IP] /home/motodest/public_html/uploads/.htaccess: Invalid command 'php_value', perhaps mis-spelled or defined by a module not included in the server configuration Nisam neki PHP znalac, ali samo sa ovim kodom meni ovaj fajl izgleda "prazno". Sta nedostaje, sta promijeniti, sta dodati.....ja pojma nemam. Administrator rece da pravilno konfiguriran ovaj fajl SIGURNO dozvoljava upload fajlova maksimalne definirane velicine. Ljudi dobra srca, pomozite. Pozdrav!!! P.S. Svi ostali.htaccess koje imam na serveru su velicine 0, jel to OK? |