[ nikkos @ 25.05.2007. 11:31 ] @
| Pozdrav svima!
Planiram da kupim TV za dnevnu sobu. Posle citanja foruma i razmisljanja, dosao sam do zakljucka da bi mi najvise odgovarao CRT televizor, a najverovatnije marke Panasonic ili Sony.
Interesuje me, da li su bolji klasicni ili slim CRT televizori, ili tu nema razlike, vec je samo pitanje dizajna a ne kvaliteta?
Da li bi mi preporucili neki model do nekih 40.000din, ne bih se usudio da platim više, sem ako zaista vredi, mada mi je i ovo puno.
Hvala! |
[ Chellawy @ 25.05.2007. 12:12 ] @
za cirka max 200 evra mozes da kupis (biras) kakav god hoces polovnjak iz nemacke ili vec sa zapada
u klasi pravog panasonica ili recimo meni omiljenog schneider-a koji su od 5-7 godina i da ti radi jos 10 !!!!
i da uzivas u kvalitetu slike i zvuka.
a sto se tice novih nema mnista da ti preporucim a da uzivas toliko dugo....................
da i naravno klasican CRT ne slim . moze i 16/9 ali izbegni philips 32" i sony 32 " jer moje iskustvo govori da ekrani crkavaju nakon 3-5 godina.
evo ja imam (gledam) schneider iz 97me 16/9 70cm videokolor ekran i ni jedan u radnji kod nas nema takvu sliku i nece toliko raditi.
a u radionici me ceka jedan nordmende 76 cm videokolor ekran od 13 godina da ga sredim i prodam ovog leta, mada bi ga rado zadrazao i za sebe da nije toliko velik.. i tezak 70kg
[ novicaobodin @ 25.05.2007. 14:30 ] @
ako kupujes nov TV osnovna stvar je da se tebi svidi kako izgleda slika,dizajn ikako se cuje. a sto se kvaliteta tice to ce se videti za 2-3 godine ako taj model valja mi majstori necemo ni cuti za njega a ako se kvari ovaj forum ce biti pun pitanja u vezi njega.
[ Lalemajstormoler @ 25.05.2007. 20:28 ] @
Uz sve ove dobre odgovore pametno bi bilo da si napisao i dimenzije dnevne sobe.
[ tomazo @ 25.05.2007. 21:43 ] @
Citat:
novicaobodin: ako kupujes nov TV osnovna stvar je da se tebi svidi kako izgleda slika,dizajn ikako se cuje. a sto se kvaliteta tice to ce se videti za 2-3 godine ako taj model valja mi majstori necemo ni cuti za njega a ako se kvari ovaj forum ce biti pun pitanja u vezi njega.
Slazem se ovom konstatacijom sa napomenom da u globali ovo sto se nudi na trzistu je za nas "siromahe" I ja sam negde dao odgovor baci
pismo-glava pa sa srecom.
Ja licno koristim polovan FINLIX SKY Design i ne dam ga za nijedan nov (ima SAT reciver ,PIP,HB tuner memorije za ton sliku itd za svaki kanal pojedinacno) Dali toga ima na novijim?
(Uporedi misljenja)
[ nikkos @ 26.05.2007. 23:11 ] @
Hvala na odgovorima. Razumem da ce vreme reci sta je bolje od modela, ali zar ne postoji u startu neki generalni stav po pitanju kvaliteta slike, performansi koje se odmah vide golim okom da li je bolji klasicni ili slim crt? Kao i da li sa velicinom ekrana opada kvalitet slike, trajanje tv-a?
Mozda su laicka pitanja, ali ja stvarno ne znam.
Hvala!
[ bugsy @ 30.05.2007. 12:25 ] @
Samsung WS 32Z308P (velik, lep dizajn, 100Hz, PiP...).
O kvalitetu se može diskutovati, ali ima prihvatljivu cenu.
TV se i ne kupuje vise da sluzi 15 godina.
Za 5,6 godina svakako kupujes nov jer ce ga tehnologija pregaziti vec za godinu, dve.
[ nessha @ 30.05.2007. 12:34 ] @
Lepo je ovako razmisljati prilikom kupovine,ali.... nisam bas siguran da ce neko kupiti TV od 32 inch-a, 100Hz, PiP itd.... i nakon 5 godina mrtav ladan reci: "OK odsvirao je svoje !"
Sto se tice slim TV-a, mislim da je to lose resenje, jer je to truli kompromis izmedju ultimativne dizajnerske fikcije, i prirotnih zakona fizike !
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.