[ Elza @ 25.05.2007. 12:46 ] @
Imam jedan problem. Pokušavam da tarujem webmail i to samo datoteke vezano uz korisničke adresare. Webmail mi je pod putanjom /usr/webmail/pop-web/abegic.pop.ba/_infos/adresar.upf ... pref.ucf Dakle, svaki korisnik ima svoj direktorij od abegic.pop.ba ... do zmandic.pop.ba i svaki ima iste nazive datoteka tj.adresar.upf i pref.ucf (neki i nemaju pojedinu datoteku, ali ove dvije se uglavnom samo pojavljuju. E sad najprije sam probala uraditi to preko skriptice i to ovako: more backup #!/bin/sh tar -cpvf /usr/backup/webmail_prefs_$(date +%d%m%Y).tar --directory / --files-from=/home/elza/backup_popis U datoteku backup_popis stavila sam more backup_popis /usr/webmail/pop-web/*/_infos/ I ne ide pa ne ide. javi grešku kao da ne prepoznaje gdje su ove datotekice tj. nešto kao Cannot stat Kao da ovaj karakter * on ne shvaća kao wildcard nego kao običnu zvjezdicu. A ipak nezgodno je u ovaj popis fajlova navesti puna imena korisnika, malo je to prekomplicirano. Onda sam jednostavno uradila ovo: tar -cpvf /usr/backup/webmail_prefs_$(date +%d%m%Y).tar --directory / /usr/webmail/pop-web/*/_infos/ Javlja grešku kao /bin/tar: Argument list too long Pa sam onda probala samo prvo slovo: tar -cpvf /usr/backup/webmail_prefs_$(date +%d%m%Y).tar --directory / /usr/webmail/pop-web/a*/_infos/ Ovo je prošlo sve ok. Al šta bi to značilo da ja sad svako slovo od njih 25 tipkam ručno a inače ovo radim svaki tjedan. Tražim po netu ima li kakav lakši način, pa ako neko ima kakav savjet dobro bi došao! Hvala! |