[ misaa @ 25.05.2007. 22:00 ] @
Imam kubuntu 7.04 i nasao sam na netu da se kodeci za Mp3 i avi format instaliraju u Add/Remove Programs
onda opcija others i onda Ubuntu restricted extras ali kad to cekiram i idem da instaliram prijavi mi gresku
'There was an error commiting changes. Possibly there was a problem downloading some packages of the commit would break packes'.
isto mi prijavi bilo sta da instaliram iz opcije add/remove programs

ako iam neko resenje kako to da resim ?
[ vladared @ 26.05.2007. 04:52 ] @
nedavno je bila tema baš na ovom forumu. nije da neću da odgovorim ali probaj malo pretragu sa ključnim rečima media mp3 ubuntu.
[ misaa @ 26.05.2007. 15:57 ] @
Gledao sam i nista nisam konkretno nasao, nasao sam negde da instaliram prog Automatix2 instalirao
i kada se on pokrene ima raznih stvari da se instalira kao i kodeci koje ja krenem da instaliram i izbaci mi
FATAL ERROR.

Vise ne znam sta da radim samo neke greske izbacuje skida taj prog sa neta i kada treba da ga instalira onda gresku prijavi !!
[ MasterBeet @ 26.05.2007. 17:49 ] @
Evo linkova kako da sve to rešiš. Ja sam tako to naterao da proradi veruj mi...
Amarok i mp3:
Naravno podrazumeva se da imaš instaliran Amarok detaljno uputstvo ti je ovde

MPlayer:
Instaliraj prvo MPlayer (ako već nisi) pa onda sve ostalo prema ovom tutorijalu
Nadam se da ti je ovo rešilo problem

Pozdrav!
[ misaa @ 28.05.2007. 18:31 ] @
Ne znam vise ni sat da radim ne mogu nikako da namestim da pustam mp3.
[ igopirko @ 31.05.2007. 21:34 ] @
hmmm... ja imam ubuntu 7.04,ali problem sam resio sympatec manager-om,i uradio sam update za manager i skinuo wecinu kodeka, a i mp3 kodeke dobijas na programu xmms :D
poz
[ waikiki @ 31.05.2007. 22:24 ] @
Citat:
misaa: Ne znam vise ni sat da radim ne mogu nikako da namestim da pustam mp3.

Instaliraj automatix pa pomocu njega komplet multimedijalnih kodeka. Tu imas sve potrebne audio i video kodeke u paketu...
[ tdjokic @ 01.06.2007. 11:31 ] @
Ili uzmi Cassandru, http://linuxmint.com/
Linux Mint 3.0 codename "Cassandra" is out! "This is Linux Mint 3.0 based on Linux Mint 2.2 'Bianca' and compatible with Ubuntu 7.04 Feisty and its repositories.

Linux Mint is an Ubuntu-based distribution whose goal is to provide a more complete out-of-the-box experience by including browser plugins, media codecs, support for DVD playback, Java and other components. It is compatible with Ubuntu software repositories.

Sve se namesti samo, nemas brige. Naravno, treba uzeti "Full Edition" jer postoji i ocerupana verzija, za SAD i slicne stroge zemlje po pitanju preinstaliranih kodeka i slicnih kerefeka. A ima i neke svojstvene programe, razlicite od Ubuntu-a, pa ko voli, nek'izvoli

Pardon, sad videh da ti koristis K a ne U (= Gnome). Postoji i KDE Mint, ali jos nema za 7.04.
[ misaa @ 10.06.2007. 15:20 ] @
Resio sam tako sto sam reinstalirao Kubuntu i kada sam hteo da pustim MP3 amarok me pitao da li da instaliram kodeke ja instalirao i sada sve dobro radi!!

Hvala u svakom slucaju
[ fade @ 10.06.2007. 15:35 ] @
Ocigledno da je primenjivanje nekih windows nacina za popravljanje sistema univerzalno,cak mislim da je format c: najpoznatija komanda. Reinstalacija OS-a zarad par kodeka,...
[ Tyler Durden @ 10.06.2007. 17:07 ] @
Daj, fade, stvarno pretjerujes. Suzdrzi se od flejma makar na nekoj temi.
[ spredic @ 12.06.2007. 13:00 ] @
ma i meni Kubuntu izbacuje silne errore, u terminalu/konzoli, ali ipak odradi posao. juce sam ga instalirao, i probao da otvorim fstab i u konzoli je ispisao gomilu redova errora, ali je otvorio fajl. isto se desilo i kad sam preko konzole otvorio konqueror da bih menjao permisije na jednom folderu, u konzoli je prvo izlistao silne erorre ali je otvorio konqueror i obavio sam posao...
a sto se tice kodeka, to ide na klik kad se pojavi prozorcic da fali. sa tim nemam problema... a ne reinstalira mi se opet, mada mislim da necu moci da koristim konzolu za ucenje. za ucenje cu instalirati neku drugu distribuciju. ova mi je za brzo delovanje, kad nemam volju da se cimam.