[ Mean2Machine @ 26.05.2007. 12:11 ] @
Problem je sledeci:
Dva komjutera u stanu, jedan SBB nalog.Nema se para za router,ali ima se mrezni kabl, imaju se mrezne kartice, i tako se sve to poveze.
Ceo jedan jbni dan sam podeshavao sve to,nekako podesio da radi sve.Ni sam ne znam kako sam uspeo, pa me zanima od onih koji znaju da mi kazu sta treba podesiti da bi se u vec formiranoj mrezi(MSHome) videla oba kompjutera i da bi jedan drugom omogucavali pristup fajlovima.
Dakle, ja sam cable modem vezao na ovaj prvi racunar(Server) preko usb kabla, a racunare medjusobno putem ovog ,jelte, mreznog kabla.U Network connections mi se jave dve Local Area Connection, jedna za lokalnu mrezu , a druga za SBB internet.Sad ja ne znam gde treba sta da cekiram za serovanje konekcije, gde da stavim koji TCP/IP protokol, koje jos protokole da instaliram da bi mogli da se sharuju fajlovi, itd...
Drugi problem koji se javlja je taj shto kad se ugasi ovaj komp koji nije direktno vezan za SBB modem, zakuca se internet na ovom prvom kompu( koji glumi servera, jelte).A ja nocas ostavim ovaj moj komp(Server) da downloaduje, kad jutros se probudim a on stao onda kad su ovi ugasili drugi komp.Je l to mora tako?Neko mi reche da je to zato shto modem izgubi taj podatak da je slao vezu i na drugi racunar,pa se pogubi, pa mu treba reset da bi ponovo normalno radio.Ako ne mora, koje je resenje?Znam da je najbolje resenje router, ali trenutno se nema para za to, a i pitanje je koliko dugo ce mi trebati isti,jer sam podstanar bez stalnog mesta boravka:).
[ vatri @ 27.05.2007. 19:00 ] @
Kakav mrezni kabel koristis Valjda znas da mora biti crossover?!