[ sammo @ 26.05.2007. 17:36 ] @
| Pozdrav svima ,
na compu imam windows ,ubuntu ,imao sam problem sa ubuntu6.06 update,upgrade,sad zelim da je izbrisem i instaliram ovu najnoviju verziju 7.04 koji sam vec snimio ali je problem jer ne znam bas kako je instalirati tj.onu staru verziju izbrisati(koji ne starta vise ).
za svaki savjet zahvalan |
[ Danijel Bulic @ 27.05.2007. 12:03 ] @
znam samo da ubuntu nije windows, a ostalo ne znam :)
[ vladared @ 27.05.2007. 14:47 ] @
Jednostavno samo pregazi staru instalaciju ubuntua, ili ako se osecas sigurnije uzmi i rucno iszbrisi (sve jedno da li iz windowsa ili same instalacije linuxa) postojece particije na kojoj ti se nalazi linux i onda zapocni novu instalaciju...
[ fade @ 27.05.2007. 14:49 ] @
Izgleda ne znas ni citat` dobro,cim nisi video da je napisao :"windows ,ubuntu" ,znaci ima dva os-a...Ja bih to uradio ovako,pretpostavljam da je isti postupak instalacije kao za 6.06,na onom koraku gde biras particije,videces sa desne strane koja ti je ubuntu,ext3 valjda po difoltu,nju obrises,josh bolje ,samo format, i preko nje install...
[ Bastard @ 27.05.2007. 18:31 ] @
Podignes windows i obrises linux particije
Startujes novi linux sa cd/dvd-a i instaliras
Nova instalacija bi trebalo da ubaci i vindovs u boot
Mozes i da pokrenes instalaciju pa obrises stare particije ili instaliras preko postojecih
[ fade @ 27.05.2007. 18:37 ] @
Obrise particije preko windowsa sa cim? desni klik pa delete,neki partition manager?Ako instalira preko postojece particije,ona ce mu krsh od ranije verzije ostati tu ,i praviti probleme.Najlakse mu je da obrise particiju kada krene da instalira 7.04.
[ superbaka @ 27.05.2007. 18:41 ] @
jos jednostavnije kako mi je kudtihaex jutros objasnio:
CP - Administrative tools - Comp. managment - Disk managment
nepoznata/e particija/e (bez slova) su ti sa Linux-om, jednostavno ih izbrisi pa kreiraj nove... ostaje ti samo posle da obrises loader a o tome ima tema, da ja sad ne palamudim...
[ Bastard @ 27.05.2007. 19:16 ] @
Nisam instalirao ubuntu ali verujem da ima partition manager pa valjda kad vrsi novu instalaciju formatira postojece particije ili se to rucno moze uraditi
Neko negde napisao kako je suse 10.1 neobradjena distribucija :)
Slak je po nacinju instaliranja i konfigurisanja negde na nivou distroa iz 2000. godine , ma nebi me iznenadilo da ubuntu ima text instaler
Naravno u windowsu mozes da obrises particije ,a najbolje da ih napravis sa ubuntu odnosno linuxom
[ MMX @ 28.05.2007. 13:57 ] @
To sa brisanjem i ponovnim kreiranjem particija je čisto gubljenje vremena. Jedino ako ti nisu potrebne veće particije, pa onda da radiš reparticionisanje diska. Najjednostavnija varijanta je da pokreneš instalaciju, preformatiraš već postojeće particije i instaliraš novi sistem.
[ Iljo @ 28.05.2007. 18:06 ] @
Citat: Bastard: Nisam instalirao ubuntu ali verujem da ima partition manager pa valjda kad vrsi novu instalaciju formatira postojece particije ili se to rucno moze uraditi
Da ima opcija da se formatira particija prije nego se počne snimat novi ubuntu.
I neće nikakav krsh od ranije verzije ostat jer si formatirao particiju.
[ fade @ 28.05.2007. 18:41 ] @
Krsh ce ostati ,jer kao sto i sam kazes opcija postoji,ali da li ce je on koristiti zavisi od njega,ja sam rekao da ce ostati u slucaju da samo izabere tu particiju kao root bez ikakvih izmena na istoj,kao sto rekoh Citat: Ako instalira preko postojece particije,ona ce mu krsh od ranije verzije ostati tu ,i praviti probleme
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|