[ vatri @ 27.05.2007. 19:21 ] @
[ vatri @ 27.05.2007. 19:21 ] @
[ Drivee @ 28.05.2007. 22:09 ] @
To tako i treba da bude.
[ vatri @ 28.05.2007. 22:11 ] @
Da ali ne radi Ne znam sta je reci vec danima se mucim da to skontam
[ milansvilar @ 29.05.2007. 10:21 ] @
a kad si serovo konekciju probaj da zadas sservis koja ce ta konekcija da radi
tako kod mene je bilo u pocetku ali posle sam cekirao dns web servis i dhcp Aj pa javi i sta si uradio [ vatri @ 29.05.2007. 15:03 ] @
Evo sad sam pokusao ovo sto si rekao ali opet nece Prvo sam ukljucio DHCP, DNS i WEB SERVER i nije radilo, a onda sam sve ukljucio ali opet isto
Ima jos jedan problem mozda je to isto ili mozda nesto nije podeseno dobro kod mene. Kada hocu da share-ujem neki folder znaci kliknem desnim na njega i onda sharing and security... izbaci sledece Nedostupna je opcija za share-ovanje. ![]() [ FLASHY @ 31.05.2007. 17:55 ] @
Pa, jesi namjestio IP adrese dobro? :|
Usput, i ja imam problem. Uradicu samo copy/paste sa drugog foruma, gdje sam napisao poruku, da ne prepricavam. Citat: Citat: Error 765: Internet Connection Sharing cannot be enabled. A LAN connection is already configured with the IP address that is required for automatic IP addressing. Akteri: :D LAN kartice - Realtek, nVidia, Sis Kompovi - #1 i #2 Net: WADSL, ogranicenje na 1 MAC adresu Prica: U kompu #2 po defaultu stoji nVidi-ina kartica, dok je u #1 Sis. Posto je prvobitno WADSL bio prikljucen na #1, na Sis i odatle putem ICS-a (Internet Connection Sharing) se prikljucivao i #2 (LAN-om spojeni Realtek i nVidia). Potom, kako sam prebacivao WADSL na drugi komp (#1 bio u kvaru), nakon popravke sam stavio Realtek u #2, da odatle umrezim Realtek-Sis (posto je bila subota, a Blic nije radio do utorka da bi mi promijenio MAC adresu), a sa nVidi-om na net. Sve ok, radio net na oba kompa. Danas vratim sve na normalu, Realtek u #1 i tu prikljucim WADSL, ovaj put na Realtek, a preko Sis-a ide LAN, oni u Blicu namjeste MAC i sve ok. Medjutim, kad sam sad pokusao ICS, pojavio se ovaj gore navedeni error. Provjerio sam sve konekcije na oba kompa i ni na jednom nijedan adapter ne koristi 192.168.0.1. Potom, izlistao i sve hidden uredjaje u Device Manageru, da eventualno izbrisem neku karticu, ako je ostao njen ghost (i samim tim i zauzeta IP adresa), izbrisao Realtek sa #2 i preskenirao registry-je na oba kompa (tako su savjetovali drugima sa neta) u potrazi za 192.168.0.1, pobrisao visak i pokusao ICS. Nece. IP nigdje nije zauzet, cak ga nema na listi kada u CMD-u ukucam "ipconfig -all". Ima neko ideju? :) [ vatri @ 31.05.2007. 20:16 ] @
Valjda sam namjestio dobro:
na glavnom IP=192.168.0.1, a na drugom IP=192.168.0.2, default gateway=192.168.0.1 Jel dobro tako? ![]() [ FLASHY @ 31.05.2007. 23:09 ] @
Na drugom podesi gateway-e.
![]() Prvi: 217.23.192.9 Drugi: 217.23.192.14 Znam ih napamet, koliko sam ih puta kucao. ![]() [ FLASHY @ 31.05.2007. 23:12 ] @
Pardon, DNS, ne gateway. :)
Ne moze se izmijeniti poruka, pa zato novu... bezveze... :\ [ vatri @ 01.06.2007. 00:04 ] @
Aj probacu sutra pa javljam radi li, nadam se da hoce :)))
U svakom slucaju puno hvala na pomoci !!! [ FLASHY @ 01.06.2007. 11:47 ] @
No prob. ;)
Sad jos da neko meni pomogne... [ vatri @ 01.06.2007. 19:05 ] @
Opet ne radi j... :( Juce sam instalirao Zone Alarm i izbacio mi je ovo (1 ili 2 puta) http://www.slicice.com/0706oagn.jpg. Sta znaci NetBios Datagram i ima li to veze?
Na drugom racunaru mi pokazuje da je LAN konektovan znaci da radi mreza Kako da sharujem neki folder, zasto mi je opcija nedostupna? [ FLASHY @ 02.06.2007. 19:50 ] @
Malo mozganja i uspio sam. :)
Prvo sam sve stavio na automatiku (tj. na oba kompa stavio na sve kartice "Obrain IP automatically"), potom namjestio da share-uje konekciju, pa na drugom kompu podesio IP-ove i DNS, pa tek onda namjestao WADSL konekciju (gdje sam stavio neki deseti IP, da nema 192* i DNS). Konacno mi net u normalni, nakon par sedmica, kako je i prije bio. Evo ti moju screenshotovi, ako ce ti pomoci: Blic (konekcija za net): ![]() Podesavanja za LAN karicu kod mene: ![]() Podesavanja za WADSL konekciju, tj. LAN karticu iz koje ide kabl do Canopy-ja: ![]() Podesavanja za LAN na drugom kompu: ![]() Konekcije kod mene. Obrati paznju da je Blic "shared": ![]() [ FLASHY @ 02.06.2007. 19:54 ] @
I da, iskljuci ZA dok ovo radis i dok ti sve ne proradi. On zna zezati nekad, cak i nakon sto sve proradi. Kod mene je trenutno iskljucen.
Kod njega je vazno da je drugi komp, tj. LAN u "trusted zone", a kod toga spustis klizac na nulu, tj. na dno, da nema firewala u toj zoni. Nadam se da ce ti sad proraditi. ![]() [ FLASHY @ 08.06.2007. 23:24 ] @
I? Napravi li na kraju? :)
[ vatri @ 09.06.2007. 11:41 ] @
Ma nisam imao vremena ovih dana, mislio sam danas pokusati sve namjestiti kao kod tebe. Uostalom sve je isto osim podesavanja za wadsl. Kod mene ja namjesteno na automatsko i IP i DNS.
Ako sad ovo promjenim da bude kao kod tebe hocu li morati zvati tamo BLIC da mi aktviraju MAC adresu ponovo??? [ FLASHY @ 11.06.2007. 14:54 ] @
Citat: vatri: Ako sad ovo promjenim da bude kao kod tebe hocu li morati zvati tamo BLIC da mi aktviraju MAC adresu ponovo??? Ne. [ vatri @ 14.06.2007. 19:41 ] @
E ljudi samo da vam javim da sam rjesio problem. Zvao sam kolegu koji radi u servisu i testirali smo kablove, tj konektore, i u njima je bio problem. Sada radi i na drugom kompu i mogu reci da brze radi nego prije. U svakom slucaju hvala vam na trudu
[ vbjelic @ 01.07.2007. 20:32 ] @
Mozda nije ni tema ni vrijeme ali ima li kakvih komentara kod vas kako vam radi ovaj WADSL? Koji paket ste odabrali. Ja se sada lomim izmedju Wadsl-a BLIC ovog i ADSL-a telkomovog. Sutra ujutro odoh ili u telekom ili u BLIC samo jos nisam cvrsto odlucio gdje cu!
[ LaMpiR @ 08.07.2007. 01:32 ] @
Citat: vbjelic: Mozda nije ni tema ni vrijeme ali ima li kakvih komentara kod vas kako vam radi ovaj WADSL? Koji paket ste odabrali. Ja se sada lomim izmedju Wadsl-a BLIC ovog i ADSL-a telkomovog. Sutra ujutro odoh ili u telekom ili u BLIC samo jos nisam cvrsto odlucio gdje cu! Sta si na kraju uzeo? Ja cekam tacku u Budzaku pa uzimam onda... [ vbjelic @ 08.07.2007. 22:20 ] @
Odluka otisla na WADSL (Blic). Nije lose. U ponedeljak se prijavio, u petak mi postavili i pustili u rad. Sada za sada nije lose, a mnoooogo je jeftinije od ADSL-a. 40 kermita za 768/192kbps sa 10G mjesecno. Dzabana prakticno.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|