[ bokana @ 28.05.2007. 14:58 ] @
| Da li neko zna kako da se dodje do staticke IP adrese na internetu.
Ustavri Imam uredjaj DVR koji je potrebno postaviti 24 casova na internetu, zbog daljinskog video nadzora. Da bi sa daljine mogao da se vidi mora da bude na internetu 24 casa, ali bez racunara samo IP adresa.
Hvala unapred |
[ djricky @ 28.05.2007. 15:13 ] @
trazis od svog internet provajdera?
[ bokana @ 29.05.2007. 10:46 ] @
Slazem se, ali je ta varijanta previse skupa. Da li je moguce fiksirati adresu preko recimo DNS-a naprimer dynDNS ima li neko mozda iskustvo s tim.
[ Slobodan Milivojevic @ 29.05.2007. 11:55 ] @
Nisam bas najbolje razumeo, taj uredjaj se na internet kaci kako? Posto si rekao da je bez racunara...
sa dynDNS-om mozes restiti pristup sa daljine, ali moras nekako da updatujes dns record svaki put kad ti se promeni IP adresa.
E, sad da li taj urerdjaj podrzava da posalje zahtev nekom od dyndns servisa, ako podrava, ok, ako ne, trebhace ti racunar koji ce to da odradi.
[ Tyler Durden @ 29.05.2007. 13:11 ] @
Citat:
bokana: Slazem se, ali je ta varijanta previse skupa. Da li je moguce fiksirati adresu preko recimo DNS-a naprimer dynDNS ima li neko mozda iskustvo s tim.
Jedino ti je provajder može "fiksirati" :)
Sa dynDNS možeš da "fiksiraš" neki hostname koji će onda dinamički da kupi adresu koju ti dobiješ nakon svakog konektovanja na internet.
[ bokana @ 01.06.2007. 07:29 ] @
U uputstvu pise da podrzava DDNS. Radi se o AVC760 DVR uredjaju koji je i webserver. Pretpostavljam da mu ne treba racunar pored njega.
Nisam siguran da li sam u pravu, ali evo kako sam ga zamislio.
Posto su preko DVR AVC760 povezane nekoliko kamera, pokusavam sada da ih vidim sa daljine. Jedan od nacina je preko ADSL-a sa ruterom i preko LAN kabla za uredjaj DVR koji je i web server. Najbolje je u tom slucaju mislim da DVR ima ststicku adresu na internetu i sa bilo koje lokacije u svetu da se vidi slika. Medjutim citajuci uputstvo pise da je moguce da se poveze i preko dinamicke adrese koriscenjem dynDNS-a, sto tek treba da probam. Mada uz sve to mi jos jedna stvar nije jasna. Da li ADSL sa ruterom ima u sebi opseg dinamickih adresa, pa bilo sta da se veze iza njega nece biti vidljivo jer on daje vec svoju adresu s kojom se izlazi na internet?
To je to.
Hvala svima na komentarima
[Ovu poruku je menjao bokana dana 05.06.2007. u 14:14 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.