[ Meduzza @ 28.05.2007. 15:17 ] @
Zašto se u svetu najviše cene dizajneri koji HTML stranice pišu ručno, a ne prave ih u WYSIWYG programima?
Dali je moguće prepoznati koji su sajtovi pisani ručno, a koji pravljeni u WYSIWYG programima?
[ broker @ 28.05.2007. 16:00 ] @
Ne trazi se od njih da prave sajtove rucno vec da znaju da ih naprave rucno. Samo tako neko moze da kaze da poznaje tehnologiju i da ume da iz nje izvuce maksimum.

Naravno da moze da se prepozna da li se radi rucno ili ne. Onaj ko zna to da radi, pravi mnogo optimizovaniji kod.
[ old @ 29.05.2007. 15:47 ] @
Onaj ko zna dobro da radi ručno, može uspešno da falsifikuje i mašinski dobijeni html.

[ vaske71 @ 29.05.2007. 15:58 ] @
Citat:
old: Onaj ko zna dobro da radi ručno, može uspešno da falsifikuje i mašinski dobijeni html.

Upravo tako
[ Prokleta_Nedelja @ 27.07.2007. 22:38 ] @
Citat:
Zašto se u svetu najviše cene dizajneri koji HTML stranice pišu ručno

Zato što je nečitak kod onih programera koji pišu nožno haha
[ pctel @ 28.07.2007. 00:09 ] @
Sve sto se pravi rucno je cenjenije od istog toga pravljenog masinski - rucno pravljeni automobili, rucno pravljeni nakit... a i ove slike naslikane cetkicom po galerijama su skuplje od onih odstampanih na inkjet stampacu
[ gorancir @ 08.08.2007. 15:23 ] @
Često je to "sirovina" za programere pa je kod pregledniji, precizniji i jednostavno bolji...
[ miodragjokic @ 09.08.2007. 11:22 ] @
Citat:
pctel: Sve sto se pravi rucno je cenjenije od istog toga pravljenog masinski - rucno pravljeni automobili, rucno pravljeni nakit... a i ove slike naslikane cetkicom po galerijama su skuplje od onih odstampanih na inkjet stampacu :D

Upravo tako. Kao sto je vec receno, neko ko poznaje HTML pravi optimizovaniji kod i samim tim i sajt mu je bolji
[ Elldamar @ 20.08.2007. 17:50 ] @
Ne samo shto je optimizovaniji kod,vecj se kod bilo kakve prepravke/greshaka mnogo lakshe pristupa i ceo upgrade kracje traje,jer taj koji je pravio kod trebalo bi da ga poznaje u prste i bukvalno zna gde se nalazi ta i ta linija koju treba prepraviti...Kada se radi sa editorima ili nedaj boze sa drag and drop programima,pokushaj da otvorish CODE prozor umesto DESINGa i da momentalno znash gde je shta postavio...
[ sojic @ 09.09.2007. 12:19 ] @
Dali automehanicar moze da bude onaj koji ne zna kako radi motor?
[ Pneos @ 16.09.2007. 12:44 ] @
bese jednom program front page. Kakav je taj kod generisao Boze. Tada sam i resio da ipak naucim HTML.
[ mOFme @ 19.09.2007. 13:26 ] @
Ako znate rucno tj u note pad-u da kucate html kodove , to znaci da ste odlicno savladali gradvio .

Posto mene mrzi da kuckam kod po kod ( gubitak na vremenu) , imam DW koji radi 'tezi deo' posla i uvek mogu se vratiti korka nazad ako nesto krene po zlu

@Pneos ,znas sta je najgore od svega toga ??? Sto neki jos uvek koriste front page.

[ deak303 @ 26.09.2007. 21:48 ] @
ja sam dosad samo notepad koristio za pisanje HTML koda, znam sta je sta i lakse se prepravlja kasnije....

mada mozda cu staviti DW da ubrzam radnje posto sam u zadnje vreme vise puta menjao svaku stranicu na sajtu sa oko 50 stranica pa to bash nije zabavno....
[ mOFme @ 26.09.2007. 22:25 ] @
Sto menjas stranicu po stranicu :heh: ???
Napravi include code-ove pa sastavi tamplate-u .... e da znas koliko sam se nekad mucio oko toga , ne ponovilo se