[ nowa @ 29.05.2007. 11:54 ] @
U pitanju je klasicno citanje iz baze: imam TableAdapter u DataSet-u koji je povezan na bazu. U TableAdapteru su select, insert, update i delete upiti. TableAdapter je "bindovan" za ObjectDataSource, a ObjectDataSource za GreedWiev. U GreedWiev je omoguceno brisanje. I kada pokusam da nesto obrisem, dobijam poruku:

ObjectDataSource 'ObjectDataSource1' could not find a non-generic method 'Delete' that has parameters:...

Trazio sam resenje na netu (ispostavilo se da je ovo veoma cest problem)- i nasao da je potrebno uciniti primarne kluceve editabilnim i u ObjectDataSource promeniti OldValueParameterString = "original_{0}" u OldValueParameterString = "{0}". Probao sam oboje, ali poruka o gresci ostaje nepromenjena. Ima li neko ideju gde gresim, obzirom da "zakrpa" radi svima, samo meni ne?
[ mmix @ 29.05.2007. 14:00 ] @
deklarativni data objekti su definitivno najgrdje uradjena stvar u .net20. namena mu nije da tebi omoguci lagodan zivot vec da priucenim vb6 menadzerima omoguci da naprave data enabled aplikaciju sa tri klika bez linije koda. Kao posledica naravno, cim pokusas da izadjes van okvira "normalnog" puca po svim mogucim savovima. Moj predlog, batali deklarativne objekte i radi kroz kod i kroz datasetove, malo je teze jer je asp.net dizajner "narihtan" da radi samo sa deklarativnim objektima i za vecinu stvari ces morati manuelno da stelujes (npr kolone u gridu) ali videces da binding na dataset i te kako radi
[ nowa @ 29.05.2007. 20:05 ] @
Tu se slazem sa tobom, ali mi je trebalo brzo resenje, posto seminarski koji radim mora da bude gotov za par dana. Ipak sam shvatio sta treba da se uradi: ZABORAVIM DA POSTOJI ObjectDataSource i upotrebim SqlDataSource. Opet je u pitanju par klikova misem, samo sto ovaj put sve radi. :) A za neke ozbiljnije projekte ce i dalje morati da se rucno kodira uz nadu da ce naredna verzija asp.net-a biti bolja od svog prethodnika.
[ mr.zhile @ 29.03.2010. 13:11 ] @
\Posto imam problem koji bi nosio slican naslov,da ne otvaram novu temu postavicu pitnaje ovde
Imam ObjectdataSourcee koji cita podatke iz klase,replike tabele iz baze....
povezivanje sa gridom je jako prosto i obavlaj se preko dui- a
Moj problem je kako da bindujem podatke iz objectdatasource sa textbox kontrolom?
npr da m u textboxu povuku podaci o nazivu za datu tabelu...?
Molim neku konkretnu brzu pomoc