[ Slobodan Miskovic @ 29.05.2007. 18:43 ] @
Pitanje se odnosi na podesavanje u Outlook-u za pristup ptt mail nalogu preko telekomovog adsl-a.
[ Zekica @ 29.05.2007. 19:32 ] @
Hm, nisam siguran da je pristup tom serveru moguć sa drugih provajdera.

Evo sad sam probao da pristupim i preko standardnog POP3 i preko SSL POP3, i ne rade ni jedan ni drugi.

Ako neko zna kako, neka odgovori.
[ Slobodan Miskovic @ 29.05.2007. 20:24 ] @
Mogu da pristupim webmail-u ali nece da mi se poveze preko outlook-a.
[ toshapn @ 29.05.2007. 22:44 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic: heheh, upeco si se :) jel si probao da posaljes prijavu :) ili jos bolje jel znas nekoga koji ima adsl preko PTT-a, da mu vidim IP :)

nisam slao prijave,zasto bih slao kad sam kod Telekoma vec,a nemam pojma jel ima neko kod PTT-a adsl,nego nemam ni pojma zasto je tema otisla u ovom pravcu :) Koliko sam razumeo,pitanje je bilo kako pristupiti preko POP3 PTT mail nalogu sa telekomovog adsl?jel postoji opcija alternativne lozinke(kao kod beotela ili sezama ne secam se kod koga beshe)kad hoces da pristupis sa drugog provajdera svom mail nalogu?
[ Iggy-ar @ 30.05.2007. 00:32 ] @
To sam ja uradio ovako :
1. Gmail namestis da radi u POP3 rezimu (ima detaljno uputstvo na istom ) pa pod tom opcijom imas i redirect sa drugih mail naloga- recimo PTT-a
posaljes odatle poruku sa validacijom na PTT i odnegde pristupis PTT nalogu da bi ukucao safe-kod koji ti Gmail da ----i to je to !!
2. Outlok namestis da ti prima Gmail i sva posta sa svih naloga koje tako redirektujes stize direkt u Outlok !!
Nadam se da je jasno , ipak se koristite googlovim uputstvom - korak po korak je sve objasnjeno !!

Mozda izgleda malo komplikovano ali nije tako - probajte , a ako se nesnadjete - pa tu smo i sutra tj. danas tj. stalno .....!!!

POZ.
Iggy
[ toshapn @ 30.05.2007. 01:08 ] @
Citat:
Iggy-ar: To sam ja uradio ovako :
1. Gmail namestis da radi u POP3 rezimu (ima detaljno uputstvo na istom ) pa pod tom opcijom imas i redirect sa drugih mail naloga- recimo PTT-a
posaljes odatle poruku sa validacijom na PTT i odnegde pristupis PTT nalogu da bi ukucao safe-kod koji ti Gmail da ----i to je to !!
2. Outlok namestis da ti prima Gmail i sva posta sa svih naloga koje tako redirektujes stize direkt u Outlok !!

Odlicna stvar!!!!!Redirectovao sam i sezam mail i beotel mail ;D
TNX 4 advice!!!!
[ Iggy-ar @ 30.05.2007. 17:16 ] @
Nista Brate - zato smo tu !

POZ.
[ Doberman @ 31.05.2007. 23:38 ] @
Meni nece da radi sa ptt mailom,molim vas ako vama radi kazite mi sta ste kucali u podesavanjima,ja sam pored user namea i passworda stavio da je pop server pop3.ptt.yu ali nece da radi prijavljuje mi gresku connection timeout.
Pozz
[ Hackman @ 02.06.2007. 00:43 ] @
Pa od nedavno od samo pre dve godine odkako je u srbiji krenuo isti
[ minikola @ 05.06.2007. 15:04 ] @
Ta redirekcija i citanje sve zive poste sa Gmail-a

tako da Gmail cita postu sa srugih naloga pa prosledjuje, zaista radi

ali zauzvrat gubite bilo kakvu privatnost koju biste imali da koristite

direktno nalog kod firme kod koje ga i imate. Sve u svemu, meni se

najvise svidja on amogucnost koju neke firme imaju, da za odredjeni broj

minuta internet vremena, dozvole siguran pop3 pristup svojim serverima

poste. Eunet na primer ima ssh sa pop3 ali sezam ne naplacuje nista ali

Nema ssh na pop3.
[ milex111 @ 24.09.2007. 12:09 ] @
Sve je to lepo i to sam uradio sa veratom još odavno. Sada me muči sezam i ptt.

Da li je moguće da i oni prorade pomoću gmail-a?
[ prljavi.gazda @ 02.11.2007. 09:09 ] @
isto i kod mene, ptt nalog + telekom adsl modem=connection time out preko gmaila.
Zvao sam ptt i potvrdili su da nemožeš da se konektuješ na njihov server ako ti oni nisu internet provajder!!

AKO NEKO ZNA NEKI NAČIN, NEKI SAJT, NEKI DRUGI MAIL KOJI IMA SLIČNE MOGUĆNOSTI KAO GMAIL, ILI NEKI CLIENT SA KOJIM SE MOŽE KONEKTOVATI NA PTT SA TELEKOMOVIM MODEMOM, NEKA JAVI,

--AKO NEMA ETO IM NJIHOVIH BEDNIH 7 MB!!!!
[ Mister Big Time @ 02.11.2007. 18:18 ] @
Gmail postoji od 2004. valjda. Sada je kraj 2007. Vi i dalje pricate o emailu koji daju provajderi, i to domaci?! Ne znam da li je komentar potreban... zato je sada situacija takva da tranzicija prilicno boli... nekog pametnog resenja nema osim da oni dozvole pristup sa ostalih provajdera, barem domacih.

[ STTP @ 04.11.2007. 01:41 ] @
Ja sam bila ranije korisnik euneta kad sam imala dialup a sad imam telekomov ADSL i iako tamo na eunetovom sajtu piše da može da se pristupi sa mreže drugih provajdera ako aktiviraš čini mi se SSL tamo na myeunet takođe ima i podešavanje za Outlook i ako imaš vremena na eunetovom nalogu svaki 1MB skinut u mailu skida 6min. To sam sve bila podesila i nisam uspela da otvorim eunet mail preko telekomovog ADSL-a. Takođe ne mogu ni da pristupim webmailu eunetovom zato što prepoznaje moj IP i jednostavno ne dozvljava pristup iako se ja ulogujem na myeunet.
[ ivan1977 @ 24.12.2007. 09:20 ] @
Podesite mozillu ili operu. Preko njih radi. Sa OE jos nisam uspeo .