[ michea @ 30.05.2007. 02:30 ] @
Imam Maxtor D540X-4K na 20GB. Problem je sto mi je nestala struja dok je racunar radio i nakon toga nikako vise nisam mogo da dignem sistem. Bios vidi Hdd ali problem je sto nikako ne mogu da ga formatiram. Nosio sam ga i kod druga i tamo ga "vidi" i u biosu i u XP sistemu ali kada kliknem na njega da otvorim particiju on javlja gresku... a kad ukljucim da se formatira iz windowsa on blokira sistem.
Sta da radim????//
Ja mislim da treba da stavim novi FW ali ne znam postupak kako se to radi i gde da to skinem.

pomoc....
[ PPZ @ 30.05.2007. 02:43 ] @
Trebao si da postujes pod racunarima, a ne ovde, ali ajde da ti odgovorim.Pokusaj sa programom tipa "Partition Magic" da formatiras disk.Ako ne moze, onda skini sa stranice maxtora/seagate-a program za dijagnostiku (ide na jednu disketu) pa vidi radi li sta.Ako ne, baci ga onda na djubre, pa se raseci 15 eura i kupi nov HDD.Ili dodaj jos malo pa kupi veci...
[ JOJO847 @ 31.05.2007. 11:40 ] @
Ti bi želio podatke sa diska ili disk srediti za daljnju upotrebu? Pitam jer je sam pristup problemima totalno različit!
[ michea @ 11.06.2007. 05:35 ] @
Hteo bi disk srediti za dalju upotrebu. Podaci mi uposte nisu bitni
hellp
[ gsimon @ 11.06.2007. 07:15 ] @
nije to stvar firmware-a.....

firmware hard-a nije nimalo jednostavna stvar
u odn. na druge....

posto je nestala struja u toku rada verovatno
je doslo do ostecenja diska

treba proveriti da li je mehanika ili elektronika.....
[ ZZ Top @ 14.06.2007. 16:27 ] @
Najbolje je da uzmes Hirens Boot CD gde imas PowerMax - Maxtorov program za dijagnostiku i reparaciju + jos dosta gotivnih alata.

Zbog jako lose tehnicke podrske za Maxtora najbolje je da odradis to ovako

1. Uradi Low Lvl Format
2. Uradi Full diagnostic test - ako posle Low lvl formata budes imao error prilikom diagnostike, reci jedno veliko hvala Maxtoru za sve ove godine besprekornog rada i idi u prodavnicu i kupi novi uredjaj.