[ Zbun @ 30.05.2007. 15:04 ] @
Jos uvijek se prilicno slabo snalazim na forumu pa oprostite ako nesto izbrljam.

Da li neko zna gdje moze da se nadje na netu, na srpskom ili hrvatskom jeziku, nesto o prenosnim sistemima u fiksnoj telefoniji. Znaci, trebaju mi neke osnovne stvari- vrste prenosnih sistema i ponesto o svakom od njih.

Unaprijed hvala svima
[ ljubac @ 31.05.2007. 13:31 ] @
Odgovor je kao i svima,,Ajde malo konkretnije barem naslov teme ako je u pitanju neki seminarski, i za koju godinu skole-fakulteta..Prenosni sistemi su presirok pojam
[ Zbun @ 02.06.2007. 02:40 ] @
Ok snađoh se u međuvremenu :)
Ma trebala mi je neka priča tipa:
Prenosni medijumi koji se koriste u fiksnoj telefoniji su: optički kabl, radiorelejne veze, koaksijalni kabl....
Tehnologije prenosa su....
Al dobro, to sam skrpila i sama.
U pitanju je analiza neke tabele koja mi treba za seminarski, pa mi je trebao neki mali teoretski uvod. Radi se o sistemima prenosa do nivoa terminalnih centara (odozgo) u fiksnoj telefoniji.

Ali sad bi mi trebalo nešto drugo:
Oznake:
KK-Koaksijalni kabl
SK-Simetrični kabl
OK-optički kabl
RR- radiorelejni sistem
PK-?

Hvala :)
[ Zbun @ 02.06.2007. 17:21 ] @
Molim vas, ovo mi je jako vazno:

Treba mi nesto o signalizaciji R2/R2... Bilo sta... Dvije- tri recenice :(
[ Guda @ 03.06.2007. 01:21 ] @
R2 signalizacija generalno je analogna (ali postoji i digitalna varijanta iste). Svodi se na slanje kontrolnih signala van govornog opsega (3825Hz). Koriste je starije telefonske centrale, a noviji sistemi kortiste "CCITT No. 7" signalizaciju.

Podatke imam samo na papiru, ako ti treba nešto više, javi pa ću skenirati.
[ Zbun @ 04.06.2007. 09:36 ] @
Hajde molim te, ako ti nije problem skeniraj mi. Treba mi digitalna R2 signalizacija. U našoj telefonskoj mreži se koristi poprilično i C1/R2 i R2/R2 CAS signalizacija, a pošto radim analizu prenosne mreže potreban mi je neki mali teoretski uvod. Za C1/R2 i za C7 imam podatke, ali R2 :(
[ Guda @ 04.06.2007. 22:34 ] @
Daj mi e-mail na PP