[ bockeynis @ 31.05.2007. 09:36 ] @
| Pozdrav...
od skoro mi se desava da prilikom ulaska u Windows moram da sacekam jedno 1-2 minute da bi mi komp bio funkcionalan! Windows se normalno startuje, prodje welcome screen i prilikom ulaska, izbaci mi taskbar i pointer misa koji stoje tako 2 minute. Hard disk nista ne radi za to vreme. E nakon 2 minute krene da se podize mreza, zvucna, kaspersky. Nista vise nemam u startupu i ne verujem da je do toga! Doduse disablovao sam neke servise ali sada ne znam koji bi mogao biti odgovoran za ovo. Moguce da je i zbog System Mechanic programa....usporio mi je bio komp, pa sam ga deinstalirao...pa je moguce da je ovo posledica! Nikakav hardware nisam menjao. Moze li se nesto uraditi povodom ovoga?
Hvala! |
[ Flash411 @ 31.05.2007. 10:50 ] @
Istekaj lan kabl ili iskljuci dsl modem,pa ce ici brze...a,zasto...e,to ne znam :)
[ Ivic@ @ 31.05.2007. 13:57 ] @
Jesi li probao sa start.>>run>>msconfig da iskljucis podizanje nepotrebnih stvarcica koje itekako mogu da uticu na boot time(u negativnom smislu)?
[ Slobodan Trebovac @ 31.05.2007. 14:02 ] @
Vjerovatno da je to uradio navodeci ovo:
Citat: Nista vise nemam u startupu i ne verujem da je do toga! , ali mozda i grijesim?
[ Ivic@ @ 31.05.2007. 14:16 ] @
Hmmm, to mi je promaklo. Da li si probao nesto od softvera za defragmentaciju(diskeeper ili ultimate defrag)? Oba imaju opciju "boot time defragmentation" sto moze znacajno smanjiti boot time OS-a.
[ bockeynis @ 31.05.2007. 15:09 ] @
Iskljucio sam sve sto se moglo iskljuciti iz start-upa putem msconfig-a. Startuje mi se samo Kaspersky i cpanel za zvucnu karticu! Cak sam i to sklonio da vidim da li je do toga i na zalost isto....Probacu sa diskeeper-om ili ultimate defrag-om, hvala!
[ Slobodan Trebovac @ 31.05.2007. 17:04 ] @
[ Marko Medojević @ 31.05.2007. 19:11 ] @
Ne znam da li si rešio problem!
Ako nisi probaj ovo: izbriši sve fajlove iz foldera WINDOWS\Prefetch osim fajla layout.ini. Onda isključi servis "Task Scheduler" ako ti ne treba.
[ bockeynis @ 31.05.2007. 20:59 ] @
Hvala svima na odgovorima.
@mare_bj
Prefetch folder mi je inace bio prazan...nema cak ni .ini fajla :)
@tyranBL
Odlicni tipovi....medjutim vecijnu stvari sam imao tako podeseno! Cini mi se da mi je havariju napravio System Mechanic prilikom neke akcije...nema sta drugo.
U msconfigu mi se startuju 2 programa, u servisima iskljucene nepotrebne stvari poput Task Scheduler-a, error reporting, help and support....Ukupno svedem sve na max 30 procesa a za masinu koja ima 1 GB rama to nije nista...
Sve u svemu....pogledacu jos par sitnica...pa ako to ne uspe....ide format c: :)
[ vaske71 @ 31.05.2007. 22:05 ] @
Pre formata c kako kazes proveri reg bazu i ukljuci proveru diska !!!
Isto tako deinstaliraj antivirus i stavi drugi pa proskeniraj !!!
Isto tako pokusaj da vratis racunar u proslo vreme kada ti je bio u redu !!!
[ bockeynis @ 31.05.2007. 22:23 ] @
@vaske71
cekirao sam hard...proslo je ok a registry cistim sa vremena na vreme....
System restore mi je turn off...ali sam pre 4-5 meseci napravio image sistema programom Acronis True Image...pa ako nista drugo, njime cu da vratim komplet C particiju..i to je to, jbg...
Hvala u svakom slucaju!
[ Slobodan Trebovac @ 31.05.2007. 22:29 ] @
Ajde da jos pokusas sa programom TuneUp Utilities (trenutna verzija: 2007), on upravo sluzi za ovakve stvari. Evo ti jedna tema gdje se upravo o njemu govori (citajuci istu temu i sam sam poceo da koristim ovaj alat, i mogu ti reci da sam zadovoljan, covjek i ne bude svjestan koliko mu se smeca nakupi dok racunar ne propusti kroz ovakav program), vidjeces da upravo ima ljudi koji su poceli da koriste TU U nezadovoljni radom System Mechanic-a i drugih programa iste/slicne namjene.
Dakle, http://www.elitesecurity.org/t223932-TuneUP-Utilities i pridrzavaj se pametnih savjeta iz ove teme.
[ Marko Medojević @ 31.05.2007. 22:31 ] @
Takođe postoji Microsoftov program za optimizaciju boot-a. On stvarno dosta ubrzava.
Možete ga skinuti sa ove adrese - http://www.majorgeeks.com/download.php?det=664
[ Marko Medojević @ 31.05.2007. 22:32 ] @
E da! Da bi uspešno obavio posao moraš uključiti "Task Scheduler" servis!
[ bockeynis @ 31.05.2007. 22:44 ] @
Probacu i TuneUp i ovaj microsoftov za optimizaciju boota....znaci nikad vise System Mechanic!
[ NICS @ 01.06.2007. 19:13 ] @
i tako reodm kad instalises sve programe jedino ce ti pomoci reinstalacija XP-a, jer SVAKI program 100% 9moje misljenje) ostavlja neke fajlove u sistemu koji mogu a i ne moraju da prave kasnije problem.
[ .qwerty. @ 03.06.2007. 11:57 ] @
Skini: HiJackThis
Skeniraj i poshalji LOG fajl ovde (prekopiraj).
Pozdrav
[ bockeynis @ 04.06.2007. 14:40 ] @
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.0 (BETA)
Scan saved at 3:32:13 PM, on 6/4/2007
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
Boot mode: Normal
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\PROGRA~1\MOZILL~1\FIREFOX.EXE
C:\Program Files\TC PowerPack\totalcmd.exe
D:\Instal\Utilities\HiJack This\HiJackThis_v2.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
O4 - HKLM\..\Run: [AVP] "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O9 - Extra button: ICQ Pro - {6224f700-cba3-4071-b251-47cb894244cd} - C:\PROGRA~1\ICQ\ICQ.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ - {6224f700-cba3-4071-b251-47cb894244cd} - C:\PROGRA~1\ICQ\ICQ.exe
O10 - Broken Internet access because of LSP provider 'c:\program files\netlimiter\nl_lsp.dll' missing
O23 - Service: Kaspersky Anti-Virus 6.0 (AVP) - Kaspersky Lab - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe
--
End of file - 1466 bytes
Evo ovo je log...ja koliko vidim nista sumnjivo....Jedino ne znam sto se ovaj kaspersky javlja 2 puta....
[ vaske71 @ 04.06.2007. 15:15 ] @
Mislim da ceo problem lezi u kasperskom i njegovom updajtu - oce kasperski tako da zeza pogotovo pri radu sa programima tipa sistem mehanic ako vise puta kasperski updejtuje sa greskama . Nebi bilo lose kad bi se ukljucili Alkion i Shadowed mada vidim da je i Tyran BL ovde . Ja licno Bacam kartu na Kasperski - on ti pravi probleme !
[ bockeynis @ 04.06.2007. 18:53 ] @
Nije do kasperskog :(. Razinstalirao sam a...pobrisao sve iz registry- ja....opet isto....
Ljudi, vi ste stavrno carevi sto pokusavate da resite tudje probleme...hvala svima na tome!
[ Miroslav Jeftić @ 04.06.2007. 19:29 ] @
Ako ti sistem dozvoli, probaj da pokreneš task manager čim ti izbaci desktop, možda "stigneš" da vidiš da li neki program troši cpu/memoriju više nego što bi trebalo.
[ Goran Mijailovic @ 04.06.2007. 19:33 ] @
Hajde kad si vec poceo cisto probe radi deinstaliraj Firefox, lako ces ga posle instalirati ako se utvrdi da nije ni do njega.
[ bockeynis @ 04.06.2007. 20:11 ] @
Ne dozvoljava mi da udjem u Task manager....cim udjem u Windows, pojavi se wallpaper i pointer misa....mogu da mrdam samo..ne radi desni klik niti alt+ctrl+delete...nista...kao zakopan da je. I onda posle minut-dva krene da se normalno podizu servisi. I sto je najzanimljivije...Windows mi radi odlicno...nikakvih problema drugih...brz je, ne restartuje se sam od sebe, ne javlja nikakve errore....perfect  Tako da nema sanse da je do Firefoxa!
[ vaske71 @ 04.06.2007. 20:38 ] @
Hajde pokusaj jos ovo instaliraj opet taj tvoj sistem mehanic verziju koju si imao i pre nego ga deinstaliras vrati sve njegove opcije na difolts u svim segmentima kada to uradis tek onda ga deinstaliraj ! Ako ti i ovo ne uspe ja bih na tvom mestu uradio format c - mnogo krace traje nego tvoje nerviranje !
Pozdrav
[Ovu poruku je menjao vaske71 dana 04.06.2007. u 22:27 GMT+1]
[ Zoran Rodic @ 04.06.2007. 21:02 ] @
Pa daj da vidimo sta je u startup-u
http://www.microsoft.com/techn...cessesAndThreads/Autoruns.mspx
a mozes i u msconfig pa tamo da vidimo, mada je ono gore bolje
I sta si prckao sa netlimiterom?
Da instaliras opet ili da ga deinstaliras?
O10 - Broken Internet access because of LSP provider 'c:\program files\netlimiter\nl_lsp.dll' missing
[ Goran Mijailovic @ 04.06.2007. 21:21 ] @
Citat: PS ja i dalje sumnjam na kasperski jer njega ne mozes deinstalirati u celini slicno kao kod Nera !
Kasperski ne ostavlja nikakve aktivne service za razliku od drugih fw i av programa.
[ easyyu @ 05.06.2007. 00:36 ] @
Pa..ja sam imao isti problem..probao sam ama bas sve sto ste ovde napisali i bas nista!Jednostavno se upuca pri boot-u i posle 2-3 min se ucitavanje desktopa nastavlja!Resio sam ga sto sam vratio ghost backup :)
Znaci po mom, nema resenja za ovo.Mislim da je ovo neki Microsoft-ov bug!
[ .LoG @ 05.06.2007. 01:23 ] @
Probaj BootVis, on ce ti pokazati sta se kada pokrece.
[ bockeynis @ 05.06.2007. 01:23 ] @
[ Uroš Ivanović @ 06.06.2007. 22:07 ] @
Kao sto je neko napomenuo, probaj bootVis, lako se nalazi preko googla.
Ako se dobro secam, imas u opcijama "track next boot" ili nesto slicno. Ukljuci to, i kada restartujes komp i kada svi procesi i servisi zavrse sa ucitavanjem on ce ti izbaciti grafike sa prikazanim procesima/servisima i njihovim pocetnim i zavrsnim vremenima ucitavanja. Zakaci screenshotove za dalje konsultacije  Pozdrav.
[ bockeynis @ 07.06.2007. 14:56 ] @
Evo grafikona koji mi je izbacio BootVis....ne znam ja ovo da tumacim :(

[ .qwerty. @ 09.06.2007. 20:24 ] @
Da li koristish neki od programa za redizajniranje Windows-a, tipa: Style XP, Win.Blinds... bla bla ?!
Ako koristish, obrishi ga...
[ Uroš Ivanović @ 10.06.2007. 21:04 ] @
Citat: Windows se normalno startuje, prodje welcome screen i prilikom ulaska, izbaci mi taskbar i pointer misa koji stoje tako 2 minute. Hard disk nista ne radi za to vreme. E nakon 2 minute krene da se podize mreza, zvucna, kaspersky.
BootVis kaze da se svi procesi (ukljucujuci i Kasperskog) ucitavaju za nesto vise od 30 sec, sto znaci da i on pocinje da meri vreme tek nakon te "pauze" od 2 minuta. Zasto, ne znam, nikad nisam video ni cuo za tako nesto, ali imam jedan savet
http://www.innovative-sol.com/drivermax/ - Program
http://www.innovative-sol.com/register/dmx.htm - Registracioni kod (besplatan)
skini, napravi arhivu drajvera, i uradi Repair windowsa, nece trajati ni pola sata. To ce 99% resiti tvoj problem (meni je licno resilo kada sam imao 1-2 min pauzu sa crnim ekranom pre shutdown-a, isto iz nepoznatih razloga). Pozdrav
EDIT: Ispravka linka.
[ bockeynis @ 10.06.2007. 21:55 ] @
ma ne mogu da se cimam ...mrzi me sad to da pokusavam 
neka ga....kada se budem resio, lepo cu da formatiram i stavim novi Win.
Ionako mi je komp 99% vremena upaljen i radi dobro tako da to i ne smeta toliko. Hvala svima na pomoci i odgovorima!
[ hornet_74 @ 10.06.2007. 22:49 ] @
Evo odgovora na tvoj problem.
Ti najverovatnije imas virus Win32:Trojan-boot.arf kojeg ne otkriva Kaspersky niti moze da ga reparira.
Ja sam imao isti problem pa sam krenuo redom Avast, Kaspersky, Norton i tek na AVG sam shvatio da je virus jer mi se desavalo da i mi komp zakoci u startu i ostane po par minuta ali je zalost sto mu nemozes nista niti da ga repariras niti obrises jer kad ga obrises AVG ga nadje u C:\...\Local Settings\Temp zato Ti je Najpametnije spasi podatke koje imas i ponovo instaliraj sistem
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|