[ Nedeljko @ 31.05.2007. 21:24 ] @
Trebao bih da obavim poslić na GNU/Linux sistemu, a na raspolaganju imam samo prijateljev lap top sa instaliranim Wondows XP sistemom. Live CD mi ne može obaviti posao. Neću ulaziti u objašnjenja zašto. Ne bih se petljao ni sa particijama na tom lap topu (mada znam vrlo dobro kako se to radi, dosta sam puta instalirao razne GNU/Linux distribucije i više od pet godina sam aktivan korisnik raznih distribucija). Treba mi distribucija koja

- radi kao Windows XP aplikacija,
- ima GNU C++ (g++) sa najosnovnijim bibliotekama,
- ima kakav-takav KDE,
- zahteva što manji download.

Jedno rešenje je cooperative Linux (coLinux). Ako neko zna za još neke distribucije, neka javi.
[ fade @ 31.05.2007. 21:35 ] @
Kako to mislis radi kao XP aplikacija,pa zar ne mislis na XP kao OS?Tebi treba neki XP-oliki distro ,koji moze da pokrece programe pisane za windows platformu,ali da je linux?Rusi su napravili jedan takav distro,pricano je o njemu,ali ne znam tacno ime.
[ caiser @ 31.05.2007. 21:40 ] @
Citat:
Nedeljko: Jedno rešenje je cooperative Linux (coLinux). Ako neko zna za još neke distribucije, neka javi.

Instaliraj lepo VMWare i na njega stavi bilo koji distro i resio si problem.
[ Nedeljko @ 01.06.2007. 06:14 ] @
@fade

Mislim upravo ono što sam i napisao: podignem Microsoft Windows XP (ne neki drugi sistem koji je nalik njemu), šklocnem na neku ikonu i otvori se prozor unutar koga se vrti GNU/Linux. Nešto poput

Citat:
caiser: Instaliraj lepo VMWare i na njega stavi bilo koji distro i resio si problem.

Svejedno, ima li još distribucija nalik na coLinux ili ne? Knoppix 5.01 ima bat fajl koji ga pokreće unutar Windows-a na bochs emulatoru, ali ne deli sa njim nikakve diskove i radi očajno sporo, pa je slaba vajda od njega.