[ musicmaster @ 01.06.2007. 13:11 ] @
Pochetnik si kazesh?
Onda, pazari, shta te briga dal' je dobro ili nije?
Ako imash 330 evra za tu gitaru i to pojachalo, shto da ne.
To Marshalche je fino. Ta gitara je za tebe sasvim super.
Ne oklevaj.
[ jackhammer @ 01.06.2007. 13:26 ] @
Svirao sam tu ariu nedavno, moze da se desi da je bio u pitanju dobar primerak, ali stvarno sam bio prijatno iznenadjen. Gitara svira za sve pare ;)
A marshall je po meni najbolji za te novce
Pozdrav
[ acaradio @ 01.06.2007. 15:00 ] @
Za pocetnika je ovo sasvim ok varijanta.
Vazno je da je ispravna, da je vrat prav, da "struja" radi kako treba. Medju low-budget gitarama (kakva je ova) cesto se nadju primerci sa greskama, zato obavezno sa sobom povedi nekog ko ce proveriti ispravnost te gitare.
Pojacalo je za te pare bombonica i valja ga uzeti.
[ ton_majstor @ 01.06.2007. 17:45 ] @
Pošto si napisao da si početnik, OBAVEZNO povedi nekoga ko ti je drug i DOBRO poznaje i svira taj tip gitare (a la stratocaster), da ne kupiš neku dasketinu koja će da te namuči bez potrebe!
Inače, izbor je ok.
Pozdrav!
[ peppers @ 01.06.2007. 23:09 ] @
Ok mislim da je definitivno ok da ovako pazarim, hvala svima na pomochi :D
LOVE AND PEACE ! :D
[ peppers @ 02.06.2007. 02:26 ] @
Samo josh jedno pitanje. Koliko je to jako 15w nikako nemogu da se skontam, imam 5.1 zvuchnike od 145w i to znam koliko je jako :) ali nikako
ne mogu da se skontam koliko je jako ovo pojachalo na 15w, ne treba mi za koncert ali bih voleo mozda ponekad da moze malo i da se
odshrafi :D ???
Jer moze nako da mi dochara :D tj da mi kaze koliko je to jako tj dovoljno za moje potrebe :D !?
[ musicmaster @ 02.06.2007. 03:43 ] @
@peppers
Sine, veruj mi da ti je 40W pune, ali CHISTE snage sasvim dosta, pa i previshe.
I, ...... zajebi Red Hot.
Baci se na PRIMUS
[ jackhammer @ 02.06.2007. 10:00 ] @
Ja imam marshalla mg15cdr (sa reverbom) i veruj mi da ti je tih 15w za sviranje po kuci i previse. Clean zvuk mozda i uspes da pojacas do kraja (i to dooobro trese ;) ), ali na gainu nema sanse, tj. stici ces do pola u najboljem slucaju :)
[ acaradio @ 02.06.2007. 10:38 ] @
Pre nekih 10-tak godina sam svirao na Marshall-ovoj 15ici kod ortaka na probi (znaci full band - sa sve manijakom za bubnjevima) i to se culo jasno i glasno.
[ musicmaster @ 03.06.2007. 01:11 ] @
Citat: acaradio: Pre nekih 10-tak godina sam svirao na Marshall-ovoj 15ici kod ortaka na probi (znaci full band - sa sve manijakom za bubnjevima) i to se culo jasno i glasno.
Trenutno se drogiram Sound Selection Musical Instruments, Killers200, 20 godina starom napravom i dalje u prefektnom stanju. Kutija i glava su posebno. Kutija ima 2 17"-ce, 200W. Snaga glave oko 160. Ponekad mi se muda zatresu od vibracija, ako mi verujesh. A nisam ni na 4-ci do kraja. Membrane imaju manji, ispupcheni "limeni" krug, za razliku od standardnog, sa po tachkom u sredini, i tanke su kao papir i zategnute do bola.
@ "RED HOT"
Ako zivish u stambenoj zgradi, vishespratnici, sa jachinom od 200W u sobi, ja ne na svu sretju, ne bi imao mira od komshiliuka. Sa tvojim ukutjanima ili cimerima (shta vetj), bi nekako mozda i izashao na kraj.
[ acaradio @ 03.06.2007. 12:59 ] @
Naravno, kad sam rekao 15-ica, mislio sam na Marshall-ovo pojacalo od 15 W, a ne na pojacalo sa zvucnicima od 15'', posto se covek interesovao da li ce mu pojacalo od 15 W biti dovoljno za kucne potrebe i za maltretiranje komsiluka. I vise nego dovoljno.
@musicmaster
kad si vec pomenuo "pojacala koja pomeraju muda", meni je to zadovoljstvo doneo stari Fender Twin Reverb (gitara je bila Gibson model 150-i- nesto, ne secam se tacno), vlasnistvo jednog jazz gitariste
[ ton_majstor @ 04.06.2007. 09:02 ] @
Aco, svaka ti se dala!
Inače, moj OMILJENI komplet za zabavu i lomljenje prstiju su upravo TO pojačalo koje si naveo, mislim da čak i nema znatno boljeg modela za ljude koji preferiraju vintage sound (neću o Marshall-u, ne volim ga baš previše... a i o ukusima se ne raspravlja).
Mali offtopic, sledeća best-kombinacija (ali za nas koji nismo gitaristi) vezana na to pojačalo je:
...pa kroz ovo...
... u Fendera...
To je zvuk od 1.000.000 $. Ceo dan nepresušne zabave, dok prsti ne prokrvare!
Pozdrav!
[ old.man @ 04.06.2007. 21:10 ] @
Citat: ton_majstor: Aco, svaka ti se dala! 
To je zvuk od 1.000.000 $. Ceo dan nepresušne zabave, dok prsti ne prokrvare! 
Pozdrav!
Kad organizujes lutriju sa ovim nagradama ? 
(Da se prijavim na vreme)
[ ton_majstor @ 04.06.2007. 22:45 ] @
Od toga nema ništa... sve sam to imao pre 20 godina. Sada samo imam lepa sećanja.
A za druženje van računara, otvoriću novu temu.
Pozdrav!
[ kelja @ 07.06.2007. 22:18 ] @
Eto, a meni bas taj cuveni Twin Reverb nije zvucao nesto narocito lepo...Svirao sam ga jednom na nekoj svirci i mnogo je 'praskavo' bilo :)
Ali zato mi je osebujni osecaj zadovoljstva sopstvenim zvukom donelo ovo:
http://cachepe.zzounds.com/med...7f68b619654ddc0bc29c7ff93f.jpg
Pozdrav!
[ acaradio @ 07.06.2007. 22:50 ] @
Citat: kelja: Svirao sam ga jednom na nekoj svirci i mnogo je 'praskavo' bilo
Ju, naopako...da ti nisu bile matore lampe pa je krljao...ili mozda razdrljani zvucnici ? Ne mogu da zamislim da Twin zvuci "praskavo".
[ kelja @ 07.06.2007. 22:57 ] @
Ne znam...jednostavno, neki ruzni visoki tonovi su mi prilicno smetali, i sve u svemu... nije mi se bas svidelo.
Mozda je i zbog specificnog prostora... mozda je zbog moje, ne bas sjajne gitare... nemam pojma.Rolland me je 'dobio' posle prvih par minuta svirke, u svakom slucaju.
[ Rocket Roll @ 07.06.2007. 23:10 ] @
Citat: kelja: Eto, a meni bas taj cuveni Twin Reverb nije zvucao nesto narocito lepo...
Neverniče! Zbog takvih reči o Svetom Gralu gitarskih pojačala gorećeš u Paklu do Drugog Dolaska!
A ako ti se svira Jazz Chorus, navrati u studio "Black Spider" u našem komšiluku (stara Skojevska), Vlada ih stvarno pazi i mazi i meni se plače kada pusti klince u veliki studio da u njegova dva JC pribadaju ultramegagiga distorzije i krljaju "And the Dragon wil cooome in the niiiighhhht...."
[ kelja @ 07.06.2007. 23:23 ] @
Ha ha ha...
Mozda cu jednom i 'revidirati stav' ali do tada...sviracu lepo Rollanda... :)
A inace, jeste u pravi si , @Rocket Roll , Rolland je mnogo, mnogo, dobar i u kombinaciji sa distorzijom.Bas 'dzezerski' zvuci kad ustekam DS1 i odvrnem GAIN do kraja :)
[ jackhammer @ 08.06.2007. 06:20 ] @
Citat: Rocket Roll:
A ako ti se svira Jazz Chorus, navrati u studio "Black Spider" u našem komšiluku (stara Skojevska), Vlada ih stvarno pazi i mazi i meni se plače kada pusti klince u veliki studio da u njegova dva JC pribadaju ultramegagiga distorzije i krljaju "And the Dragon wil cooome in the niiiighhhht...."
2 JC-a? Gde je drugi?
[ Rocket Roll @ 08.06.2007. 12:15 ] @
U velikom studiju su oba - barem bejahu tamo kada sam otišao poslednji put (pre dva meseca).
[ jackhammer @ 08.06.2007. 19:12 ] @
Hm, tamo je jedan JC i neko nonejm pojacalo, a u malom studiju su ona dva marshala
[ KnightOfDoom @ 09.06.2007. 00:34 ] @
Samo za snimanje stavlja oba.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|