[ moony @ 02.06.2007. 13:04 ] @
| Seminarski rad se radi iz MS ACCESS i treba da sadrži minimum 5 tabela sa međusobno utvrđenim kardinalnostima i definisanim tipovima podataka, minimum dve forme i dva izveštaja ( manualno dizajniranih, ne preko wizard-a) sa prikazom SQL naredbi i switchboard manager.
Napominjem da NIKAD nisam radila ni u Access-u ni u SQLu, a ovo mi je seminarski za fax JAKO MI JE BITNO I HITNO!
Svaka pomoc je dobrodosla! |
[ Miloš Baić @ 02.06.2007. 13:41 ] @
Citat:
moony: Seminarski rad se radi iz MS ACCESS i treba da sadrži minimum 5 tabela sa međusobno utvrđenim kardinalnostima i definisanim tipovima podataka, minimum dve forme i dva izveštaja ( manualno dizajniranih, ne preko wizard-a) sa prikazom SQL naredbi i switchboard manager.
Ne znam da li u okviru ovog foruma ili Access -ovog imaš dobar primer "Veleprodaja". Imaš više tabela, switchboard, 2 - 3 query -ja, etc. Pronađi, interesantno je.
BTW, evo ga:
Razduzivanje robe sa VP magacina na MP magacin
[ moony @ 02.06.2007. 13:56 ] @
hvala :)
[ moony @ 10.06.2007. 20:33 ] @
ne vredi... meni trebaju same osnove. znaci, od nule krecem. makar neki tutorial dobar za "absolut beginner"-a!
ps. moze i konkretan primer, na PM

posto imam jos 2 dana...
[ srdjan ub @ 10.06.2007. 23:41 ] @
Evo jedan primer biblioteke, prilično je lagan za učenje
Pozdrav
[ moony @ 11.06.2007. 13:06 ] @
ne kapiram ja to i kraj.ne mogu ga uraditi nema shansi
nikakvih.samo da mi neko uradi,a drugachije ne ide.muchim se nedelju dana da neshto postignem i nishta!
hvala
[ Getsbi @ 11.06.2007. 15:10 ] @
Čak i da ti neko uradi kompletan domaći i dalje ostaje tvoje neznanje da ga obrazložiš. Srđanov primer je dobar osim što nema dovoljno tabela za tvoje uslove a ima VBA koda koji ti nećeš uspeti da savladaš za tako kratko vreme. Access se ne može naučiti tako brzo kao Word, Excel ili PowerPoint. Napravio sam ti od Srđanovog primera model baze podataka koji bi zadovoljio tvoje kriterijume (5 povezanih tabela sa međusobno utvrđenim kardinalnostima). Predlažem da u polje pretraga ukucaš reči tutorial ili knjige. Dobićeš sve informacije o elektronskim izdanjima knjiga o Accessu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.