[ zorg @ 04.06.2007. 13:13 ] @
Pozdrav! Treba mi pomoc nekog malo iskusnijeg u Vegasu, ne znam kako da postignem par efekata: 1. 'Ghosting' - imam statican kadar sa akterom, i isti takav kadar bez njega. Kako izvesti da akter postepeno nestane ? Ja sam uspeo to nekako sa maskom (pola kadra crno), tako sto imam ta dva snimka i po jednu parent masku za svaki od njih. Sve to u 4 sine, jedna ispod druge. Jedna maska mi je luminance invert a druga normal. I onda gornju animiram sa par keyova Jel se to tako radi ili ima neki jednostavniji nacin ? 2. 'Zatamnjene ivice kadra' - ono, da simulira efekat 35 movie kamere. To sam nekako dobio na dva nacina, jedan u Generated Media, uzmem elipsu crno na transparentu, i podesavam. Drugi nacin da to napravim u Photoshopu. Ima li neki drugi nacin, ovaj prvi mi se ne svidja, vide se prelazi na snimku. 3. 'Blur Mask' - dakle, hteo bih na pokretnom kadru sa akterom da povecem Depth Of Field, tj. da zamutim pozadinu, ali ne i aktera. I da animiram sa keys tu masku da mi ne poklopi aktera dok se pomera. Znaci nista prezahtevno, na primer dve maske - levo i desno od aktera, sa gradijent prelazom intenziteta zamucenosti, sa najmanjim int. do samog aktera, kako se eventualno preklapanje sa akterom ne bi primetilo. Kako to odraditi u Vegasu ? 4. Kako renderovati gotov fajl, tako da mogu posle jos raditi na njemu, da kvalitet bude identican kao sa trake. Renderujem sada ovako: Save As Type - Video For Windows (*.avi), Template - PAL DV, i ispada mi snimak losiji od originala. Gde gresim ? Inace, koristim Vegas 4. Hvala!! |