[ Wassa @ 04.06.2007. 21:14 ] @
Danas prilikom one oluje, grom zvekne negde u blizini moje kuće i rikne mi TV. Serviser kaže da je otišlo neko integralno kolo koje napaja ceo TV sa strujom - ili tako nešto - koliko sam ja video ne veće od kutije šibica. Ne zna koja je cena i da li može da se nađe. Ima li neko ideju koji je raspon cena o kojem treba da razmišljam za takvu popravku? Čisto da se spremim kad budem otišao kod njega sutra. Hvala!

[Ovu poruku je menjao Wassa dana 04.06.2007. u 23:11 GMT+1]
[ plusserv @ 04.06.2007. 22:29 ] @
pa ako imas srece i samo je to oko 30 evra,a ako je jos nesto[to se vidi kad se zameni neispravan deo] onda je neisplativ popravak-najcesce kod udara groma.e sad koliko se placa za konstataciju kvara zavisi od servisa do servisa i dogovora pri predaji aparata.kod nas u servisu popravke do 2500 dinara se rade bez dogovora a preko se zove za dogovor,konstatacija kvara je 600 dinara i naplaciva se u slucaju da stranka odustane od popravke
[ huse @ 04.06.2007. 22:46 ] @

Zavisi od televizora dali se isplati jer je velika mogucnos da pored mreze, udar groma preko antenskog ulaza osteti tjuner i jos
saku dijelova.
[ ton_majstor @ 04.06.2007. 22:51 ] @
Ako smem da te pitam, jel' radio TV u toku oluje ili si ga držao uključenog na stand-by, i jel' imaš kablovsku TV ili ne?

Pozdrav!
[ buljko @ 05.06.2007. 00:38 ] @
Serviser moze UNI mrezom (ako nije neka staija krsina) proveriti da li je sve ostalo kako treba i isplati li se opravka. Cak i u slucaju da ti zameni tj. nadomesti mrezni stepen univerzalnom mrezom, cena tesko da ce izici 30 Eura, naravno, ako je samo to u pitanju.
[ Wassa @ 05.06.2007. 18:07 ] @
Kontaktirao sam servisera, našao je deo - 750 din. Tek će po nameštanju videti da li je još nešto crklo.
Citat:
ton_majstor: Ako smem da te pitam, jel' radio TV u toku oluje ili si ga držao uključenog na stand-by, i jel' imaš kablovsku TV ili ne?

Pozdrav!

Naravno da smeš. Bio je na Stand by i imam kablovsku.

Citat:
buljko: Serviser moze UNI mrezom (ako nije neka staija krsina) proveriti da li je sve ostalo kako treba i isplati li se opravka. Cak i u slucaju da ti zameni tj. nadomesti mrezni stepen univerzalnom mrezom, cena tesko da ce izici 30 Eura, naravno, ako je samo to u pitanju.

TV je star nešto preko dve godine. Šta misliš pod ovim teško da će izaći 30€ - da će biti manje ili da će biti više od tog iznosa?
Hvala svima na odgovorima!
[ tomazo @ 05.06.2007. 18:26 ] @
Citat:
Serviser kaže da je otišlo neko integralno kolo

Ako prodjes samo sa "sibicom" racunaj da si bomba. Ne bih da imam prokleta usta
[ buljko @ 09.06.2007. 17:40 ] @
Citat:
Wassa: TV je star nešto preko dve godine. Šta misliš pod ovim teško da će izaći 30€ - da će biti manje ili da će biti više od tog iznosa?
Hvala svima na odgovorima!

MANJE.
[ dmelektronik @ 10.06.2007. 22:33 ] @
imao sam slican problem pre neku godinu, samsung tv ekran72
crko ko i taj tvoj i donet na servis, sve to sredim da proradi
i kad je proradio ima sliku oko minut do dva, e onda se
ugreje videoprocesor VDP ne znam koji je bese tacno bio
i slika pocne da tamni i polako nestane, ohladim ga led sprejom
slike opet ima dok se ne zagreje i opet nestane, cena samo ovog
dela premasivala je 50 eura,

e sad, nadam se da imas neki drugi samsung i da ces
bolje proci to jest da ti je samo to u napajanju stradalo,
pazi deo cene ispod ili oko 10 evra znaci opravka oko 20
ako nije jos nesto stradalo
[ stankeee @ 11.06.2007. 02:38 ] @
Zato je naj bolje da kad vidite da se sprema nevreme izvadite prikljucak antene i mrezni kabl i tako ce te ustediti i vreme i novac