[ dragan_bg_88 @ 06.06.2007. 12:21 ] @
Ljudi potrebna mi je hitno pomoc! Radim maturski vezan za bazu i na osnovu pretrage popunjavam kombo box. Sada u toj pretrazi neke vrednosti su mi iste, ali ja necu da mi se ponavljaju. Pokusao sam da namestim da ne dodaje vrednost ako je ista ali tada on upisuje sve vrednosti redom. Pokusao sam da namestim da kada doda vec postojecu vrednost da je zatim odma izbaci ali mi tada izbacuje izuzetak java.sql.SQLException: no data found Evo sta sam pokusavao, ovo je pokusaj sa izbacivanjem vec postojeceg: Code: int i=0; while(rset.next()){ proizvodjac_pad.addItem(rset.getString(1)); rez=rset.getString(1); if(proizvodjac==rez){ proizvodjac_pad.removeItemAt(i);} proizvodjac=rez; i++; } Evo i pokusaja da iste vrednosti ne doda: Code: while(rset.next()){ rez=rset.getString(1); if(proizvodjac!=rez) proizvodjac_pad.addItem(rez); proizvodjac=rez; } Molim vas za pomoc, jer sam proveravao na papiru ali u mojoj proveri po 10 put sve radi kako treba u ovom drugo slucaju, a u ovom prvom mi nije jasan taj izuzetak ni malo. U cemu je greska, ili znate resenje? Hvala unapred... |