[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 06.06.2007. 17:10 ] @
Pravim jednu stranu, sa smajlijima, da mi služi kao fioka za smajlije, gde bih odabirom, tj. klikom na nekog smajlija dobio njegovu adresu u text polju iznad.

Funkcija koju koristim za to je highlite(field):

Code:
function highlight(field) {
    field.focus();
      field.select();
}

Sam form je običan:

Code:
<form name="smilecode"><div align="center">
         <input onClick='highlight(this);' name="Post" size="70" style="verdana" font-size="8pt" text-align="center" value="Click on a smiley to receive your code.">
         </div></form>

Ono što bih voleo da doteram je, ako je izvodivo, da se klikom na smajli, selektuje prikazani URL do smajlija u gornjem polju. Trenutno se klikom na smajli samo prikaže njegova adresa u text polju iznad, ali selekcija nije aktivna, pa moram još jednom kliknuti na nju da je aktiviram i onda kopirati.

Evo kako to izgleda, dakle, url je selektovan, ali fokus nije na text polju. Može li se fokus po defaultu staviti na polje iznad?

Smajliji, kao i sama strana je sa www.invision.smileyville.net koji sam skinuo na hard, radi lakšeg i bržeg pristupa smajlijima :)
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 07.06.2007. 11:21 ] @
Igrao sam se još malo sa ovim i upravo video da se u IE dešava upravo ono što meni treba..na ma kom delu strane da sam, klikom na smajli se vraćam na text polje, koje je selektovano i ceka samo da pritisnem Ctrl+C :)

Kod Opere i Firefoxa se ništa ne desi, moram da odskrolujem na početak strane, gde se nalazi forma, kliknem, da bi selekcija postala aktivna i onda kopiram.

Da li je ovo bug ili feature IE-a?

Na Safariju i Caminu još nisam probao.
[ bzero @ 07.06.2007. 14:04 ] @
Ima par problema ovde.
Prvo, u funkciji DoSmiley(smile,domain), imas document.execCommand("copy"), s obzirom da to nece raditi u firefoxu i operi jer ne dozvoljavaju pristup clipboardu, promeni tu liniju u:

Code:

try {
    document.execCommand("copy");
}
catch (e) {}

Drugo, na kraj te funkcije DoSmiley, dodaj red:

Code:

highlight(document.forms.smilecode.Post);

da bi uradio i select i focus posle postavljanja vrednosti u text.

Trece i najvaznije, na samim smajlijima (img tagovi), promeni sve onmousedown="DoSmiley...itd.. u onclick="DoSmiley...itd...

Tako bi trebalo da radi u IE, FF i Operi.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 07.06.2007. 16:27 ] @
Aha, praveći sličnu svar pre par meseci sam pročitao za taj propust u IE, pa me je i sad zanimalo da li je ovo bio njegov propust i može li i kod drugih :)

Prepraviću kôd odmah.
Hvala
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 08.06.2007. 06:38 ] @
Samo da potvrdim da sve što si rekao radi i to baš onako kako sam hteo :)
Hvala.

Evo šta sam radio..

http://www.mariotomic.com/1000smilies/