[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 06.06.2007. 17:10 ] @
Pravim jednu stranu, sa smajlijima, da mi služi kao fioka za smajlije, gde bih odabirom, tj. klikom na nekog smajlija dobio njegovu adresu u text polju iznad. Funkcija koju koristim za to je highlite(field): Code: function highlight(field) { field.focus(); field.select(); } Sam form je običan: Code: <form name="smilecode"><div align="center"> <input onClick='highlight(this);' name="Post" size="70" style="verdana" font-size="8pt" text-align="center" value="Click on a smiley to receive your code."> </div></form> Ono što bih voleo da doteram je, ako je izvodivo, da se klikom na smajli, selektuje prikazani URL do smajlija u gornjem polju. Trenutno se klikom na smajli samo prikaže njegova adresa u text polju iznad, ali selekcija nije aktivna, pa moram još jednom kliknuti na nju da je aktiviram i onda kopirati. Evo kako to izgleda, dakle, url je selektovan, ali fokus nije na text polju. Može li se fokus po defaultu staviti na polje iznad? ![]() Smajliji, kao i sama strana je sa www.invision.smileyville.net koji sam skinuo na hard, radi lakšeg i bržeg pristupa smajlijima :) |