[ ventura @ 07.06.2007. 00:52 ] @
Samo da vas obavestim, ukoliko ima još magaraca poput mene koji plaćaju godišnju članarinu od 5000 dinara za karticu koja se ne razlikuje ni počemu od obične visa classic kartice...

Naime, još su zimus ukinuli pogodnost putnog zdravstvenog osiguranja za vlasnike kartica (iako je to bio jedan od, ako ne i glavni feature kartice), bez da su ikoga obavestili, a ja sam saznao to kada sam hteo da izvadim potvrdu o osiguranju radi dobijanja šengen vize.. Računam sad, što bi plaćao 100 evra osiguranje, kad sam to već platio kroz članarinu, kad ja tamo, a ono međutim... Dobijam obaveštenje da to više ne izdaju odkako je Delta Osiguranje kupljeno od strane Generali-a i da oni nisu obnavljali ugovor sa njima... Pitam ja tako službenika čemu ja onda plaćam 5000 dinara godišnju članarinu, a on kao iz topa - imam veće limite i dodatne povoljnosti. Veće limite mogu da imam i sa običnom karticom, dovoljno je samo da ih pozovem, a pogodnosti su ionako ukinuli...

Pa čisto da znate, ako ima neko kome uskoro ističe kartica, nek je zameni sa običnom, da se ne zajebe... Na stranu to što je banka šabanska totalno, i što se svaki put preznojavam kad trebam platiti karticom, i što uvek moram imati ekvivalentan iznos keša u džepu jer im je sistem pouzdan do moga...
[ flylord @ 07.06.2007. 01:04 ] @
hehe, ja zato koristim samo debitne kartice. Nema nikakvih pogodnosti, popusta, limita i sl, tako da cu tesko da se razocaram u neku karticu. A imam kartice u raifajzen, meridian i intesa bankama :D .
[ Ivan Dimkovic @ 07.06.2007. 12:27 ] @
Pa majq mu kakva je bre to gold kreditna kartica bez putnickog osiguranja - mislim gde je onda value-add? U zlatnoj boji? Dzizs :)

Jest da je off-topic ali uvek me iznova fasciniraju banke u Srbiji - naplacivanje provizija za online uplate... zlatne kreditne kartice bez pogodnosti i sl... Isplati se biti bankar u Srbiji :)))
[ ventura @ 07.06.2007. 17:48 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Jest da je off-topic ali uvek me iznova fasciniraju banke u Srbiji - naplacivanje provizija za online uplate... zlatne kreditne kartice bez pogodnosti i sl... Isplati se biti bankar u Srbiji :)))


Ima ona pogodnosti, samo što niko ne zna koje su :)

[ Noe @ 08.06.2007. 22:28 ] @
U intesi uz classic visu daju osiguranje. Ranije su i uz mastercard sad vise ne.
[ Taranto @ 09.06.2007. 14:30 ] @
Promenio sam mnogo banaka u svom zivotu ali Intesa je ubedljivo najgora... Ne samo po vrlo neljubaznim radnicima, po temperaturi od 50 stepeni bez obzira na klime i po strahovotom guzvama jer se uvek tri sluzbenice setaju a jedna radi... vec i po tome sto karticu za koju su mi rekli da dodjem za 21 dan cekam vec 3 meseca...

Uzas!!!
[ Noe @ 10.06.2007. 01:07 ] @
pa ja i nisam rekao da su dobri vec da uz classic daju osiguranje :)
[ dragoljub_le @ 10.06.2007. 16:21 ] @
Najveći iznor kartica (debitnih, kreditnih), sveobuhvatna podrška home-bankinga za fizička lica. BANCA INTESA.
Neuporedivo u odnosu na sve ostale banke.
Uz svaku kreditnu (Master, Visa, American) dobiješ putno osiguranje.
Sad imaš i American Blue.
U ekspoziture uopšte više ne moraš da ulaziš.
[ valeksic @ 12.06.2007. 00:17 ] @
Citat:
Noe: U intesi uz classic visu daju osiguranje. Ranije su i uz mastercard sad vise ne.


Osiguranje ne ide uz Master koji ide uz Hit paket račun. Uz kreditnu Master/Visa/Amex i dalje daju osiguranje:

Uz MasterCard Standard kreditnu karticu na poklon dobijate karticu putnog osiguranja Europ Assistance koja Vam omogućava...

Uz Visa Classic kreditnu karticu na poklon dobijate karticu putnog osiguranja Europ Assistance koja Vam omogućava...

Uz Vašu Banca Intesa American Express® kreditnu karticu besplatno dobijate karticu putnog zdravstvenog osiguranja Delta Generali osiguranja sa asistencijom i podrškom na putovanju koju pruža Europ Assistance...
[ vipp @ 20.06.2007. 15:17 ] @
A zasto placas tih 5000 kad je kartica besplatna uz premijum paket (300 din/mesec) ?
[ ventura @ 20.06.2007. 16:43 ] @
Ne znam da li su sad od skora nešto uvodili, ali ja ovu karticu imam već par godina, i naplaćuju mi članarinu plus to redovno održavanje računa...
[ LowRadiation @ 25.09.2007. 11:54 ] @
i ja imam ovu karticu u ex-hvb-u/unicredit-u u okviru paketa i ne naplacuju mi nikakvu clanarinu. kome ti uopste placas clanarinu?

da li imas kreditnu ili debitnu visa gold? ako imas kreditnu visa gold, za nju ne znam kako ide, ja imam debitnu.

a ovo za osiguranje cu saznati ovih dana posto treba da refundiram neku sicu na osnovu osiguranja. poslednje sto sam cuo iz unicredita vezano za osiguranje preko kartice je da su sada u pregovorima sa wiener städtische.

kakvih si problema imao sa karticom, ovo pitam jer ja nisam do sada imao problema...
[ srdjan_m @ 25.09.2007. 14:52 ] @
U Unicredit-u ne postoji Visa Gold kreditna nego samo debitna-:( Što se tiče osiguranja, ono je ukinuto (važi do isteka kartice koju smo ranije dobili) za nove korisnike i pitanje je da li će biti nešto od toga-nešto im nisu odgovarali uslovi Deltagenerali-a. Bilo bi dobro ako ispadne nešto od ovoga sa Wiener S.
[ LowRadiation @ 05.10.2007. 12:19 ] @
Citat:
srdjan_m: U Unicredit-u ne postoji Visa Gold kreditna nego samo debitna-:( Što se tiče osiguranja, ono je ukinuto (važi do isteka kartice koju smo ranije dobili) za nove korisnike i pitanje je da li će biti nešto od toga-nešto im nisu odgovarali uslovi Deltagenerali-a. Bilo bi dobro ako ispadne nešto od ovoga sa Wiener S.

ponovo su se dogovorili sa delta generali-em, to je sada definitivno. juce su me zvali iz banke da podignem dodatnu "europe assistance" osiguravajucu karticu, sada mogu nju da podnosim za vize itsl, posto je osiguranje do iznosa €35.000. znaci, sada se uz premium paket automatski dobijaju cetiri platne kartice (debitne visa electron i gold + kreditna masters + dina) i jedna osiguravajuca.

zanima me nesto drugo - ja vec dosta dugo koristim i njihov ebanking sistem i placanje karticama i stvarno nikada nisam imao problema. kako se vama pokazalo?
[ Ćoba @ 07.11.2007. 12:17 ] @
Citat:
LowRadiation: ponovo su se dogovorili sa delta generali-em, to je sada definitivno. juce su me zvali iz banke da podignem dodatnu "europe assistance" osiguravajucu karticu, sada mogu nju da podnosim za vize itsl, posto je osiguranje do iznosa €35.000. znaci, sada se uz premium paket automatski dobijaju cetiri platne kartice (debitne visa electron i gold + kreditna masters + dina) i jedna osiguravajuca.

Ništa se ne dobija automatski. Sve moraš da tražiš. Čak i Online Banking. Pričam iz ličnog iskustva. Ja imam od ranije Premium račun i pošto sam bio prijatno iznenađen kad su mi javili da dođem po "Europe Assistance", otvorio sam i ženi isti paket. Mi imamo samo Visa Gold debitnu. Ne vidim svrhu imati Dinu i Electron pored ove kartice. Za kreditnu ne znam, pošto nismo zaposleni, možda nam zato niko nije ni nudio. Tako da, automatski imamo "samo" Visa Gold i Europe Assistance. BTW, banka je sasvim OK, naročito posle jadnih iskustava sa Intesom i Raiffesienom. Jedino što mi smeta je smešan kupovni kurs i čudni sistem konverzije valuta. Ja imam tri računa, RSD, USD i EUR. RSD mi je uvek u minusu zato što kad dođe mesečno održavanje za naplatu nisu sposobni da sami skinu sa EUR ili USD računa potrebna sredstva. Online im je OK, ima nekih bugova doduše ali ga ne koristim iz prostog razloga što im je kurs očajan, pa kad mi stigne uplata u devizama, dižem lično pare i u prvu menjačnicu menjam. Onda mi je truba da se vraćam da uplaćujem dinare ponovo, pa tako opet idem po poštama i plaćam račune. Takođe, ako koristiš karticu u inostranstvu, imaju čudan redosled korišćenja valuta. Prvo ti skidaju EUR, pa onda RSD i tek na kraju USD. Ako imaš samo USD na računu, što je moj slučaj uglavnom, prvo ti rade konverziju u RSD, pa onda kupuju EUR, pa tek onda skidaju sa EUR! Zato, kad idem na more, moram da dignem sve USD, odem u menjačnicu i promenim u EUR i onda se vratim u banku i uplatim EUR.

Da, zaboravio sam da napomenem da za Premium račun, ne obračunavaju nikakvu proviziju na ino doznake, tako da mi onih 300 RSD mesečno izađe manje nego 0.25%, koliko iznosi najmanja provizija (Intesa) koju sam uspeo da nađem u drugim bankama.