[ losmipfc @ 07.06.2007. 01:07 ] @
| Ovako, pitanje je sasvim jednostavno.
Instalirao sam EasyPHP. Zatim u njegov "www" folder extraktovao Joomlu. Pokrenuo instalaciju, sve uspjesno odradjeno. Zatim modifikovao template, i sve podesio kako sam i zamislio. Sve radi.
E sad, ja bih taj sajt trebao da prenesem na drugi racunar, i da se isto prikaze.
Da li da narezem na CD cijeli folder 'EasyPHP", ili da samo narezem exe fajl od EasyPHP-a, folder "www" i iz foldera "mysql" da narezem folder u kome se nalazi baza sa mojim podacima (neki fajlovi tipa "jos_banner.frm ; "jos_banner.MYD" ; "jos_banner.MYI" itd itd )...
Naravno, nista ne treba da se dize na server, nego se sve radi u lokalu, tj samo za moje potrebe.
Unapred hvala |
[ MarkoA @ 08.06.2007. 08:27 ] @
Ne bih rekao da je to moguce onako kako si ti to zamislio. Idi na phpMyAdmin ili uzmi neki DB manager, tipa SQLyog, dampuj celu bazu u tekst fajl i prekopiraj ceo www iliti root folder na cd ili flash ili sta vec imas. Zatim na drugom kompjuteru pokreni easyPhp, prekopiraj www->www i u phpMyAdmin napravi bazu istog imena. Nakon toga idi na SQL komandu i daj mu da obradi damp.txt.
Nadam se da sam pomogao.
[ losmipfc @ 08.06.2007. 20:27 ] @
Citat:
Nakon toga idi na SQL komandu i daj mu da obradi damp.txt.
Mogu li ikako to da odradim iz phpmyadmina, da ne moram da skidam ovaj program, jer sam na dial-upu :)
Jel moze malo pojasnjenje kako to da uradim?
[ MarkoA @ 09.06.2007. 15:00 ] @
Moze i iz phpMyAdmin. Znaci dampuj bazu, exportuj sve tabele i napravi fajl, recimo damp.txt ili damp.sql. Otvori na serveru phpmyadmin i idi na sql, mislim da se zove execute ili tako nesto. Sve fajlove aplouduj preko ftp-a.
[ losmipfc @ 09.06.2007. 21:36 ] @
FTP nije potreban, jer sam u prvom postu naveo da se sve radi u lokalu.
Exportovao sam cijelu bazu u jedan .txt (sql) fajl.
Kada kreiram bazu, imam opciju "Import" gdje mogu importovati tu moju bazu. Da li ce to biti dovoljno da sajt proradi?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.