[ alekd011 @ 08.06.2007. 14:25 ] @
Racunari su pod winXPhomesp2 imam jos AP/Router Gigabyte. Desktop je ukljucen kablom u AP/Router ideja je bila da se dva notebooka preko AP/Routera spoje sa desktopom i podele printer i internet. Problemi: 1. Kad sam isetavo staticke IP adrese svim racunarima 192.168.1.1 do 192.168.1.3 (AP/Router je na 192.168.1.254) racunari su se cas videli i mogli da sharuju file i printer a neki put se nebi nikako videli. Kad ih pingujem vide se svi. Jedino laptopovi ponekad imaju timeout ali posle par timeouta opet se vide preko pinga (sva 3 racunara se vide preko pinga) winxp nikako da ih vidi. Kako ovo resiti u koji mod staviti AP/Router AP ili Router mode? Da li treba promeniti IP adrese ili nesto drugo. Naravno da smo svi u istoj workgroup. 2. Sad nam stize ADSL koji ce biti prikljucen na desktop kako naterati desktop da propusti internet ka laptopovima (pokusao sam sa sharovanjem dialup konekcije sa desktopa i nije uspelo kod laptopova sam upisao da mi je default gateway desktop) Pitanje da li treba dokupiti switch i AP/router spojiti sa njim a desktop u switch. Da li bi to radilo ili to nema veze uopste? Da li je potrebno ako se sharuje internet da adrese budu 192.168.0.X, da li to utice na AP/Router jer njegova adresa je 192.168.1.254. I konacno kako sve ovo konfigurisati da radi. P.S. Ovde u forumu sam nabasao na izmenu u reg bazi ipenablerouter u 1. Da li to treba ukljuciti na desktopu da bi sharovo internet. Unapred hvala... |