[ valemetal @ 09.06.2007. 19:54 ] @
Radim na projektu za fax i treba mi par saveta. Kreirao sam nekoliko tabela, ali sam stao kod poslednje.

Naime, treba kreirati tabelu Isplate koja treba da ima slozeni primarni kljuc koji se sastoji iz 3 atributa. Prvi deo tog atributa je istovremeno i FK, predstavlja odgovarajuci ID radnika, drugi deo je isto FK, predstavlja ID projekta, treci deo je redni broj isplate za radnika. Vec sam radio sa PK i FK ali nikad sa slozenim primarnim kljucem(PK).

Zanima me kako da to napisem u query analyzer-u SQL Servera 2000, odnosno kako ide sintaksa.
Unapred hvala.

[ dekibre @ 09.06.2007. 21:21 ] @
Najlakši način da dodješ do skripta koji te interesuje jeste da naparavis tabelu u enterprise manageru i da onda ove tri kolone setujes da su PK (ikonica kljucic) a pomocu ikonice Manage Relationships napravis FK na ove dve kolone koje si pomenuo, pod uslov da si kreirao tabele u kojima su te kolone PK i na kraju samo skriptuješ sve to što si uradio i prebaciš u QA ako ti je bitno da skript puštaš iz QA ili da pogledaš kako sintaksa izgleda.
[ valemetal @ 10.06.2007. 15:21 ] @
Problem je u tome sto mi ne radi Enterprise manager (probao sam da preistaliram i dr. ali ne radi), i moram da napisem skript u Query analyzer-u, a ne znam kako.
[ dekibre @ 11.06.2007. 23:49 ] @
Code:
if exists (select * from dbo.sysobjects where id = object_id(N'[dbo].[isplate]') and OBJECTPROPERTY(id, N'IsUserTable') = 1)
drop table [dbo].[isplate]
GO

CREATE TABLE [dbo].[isplate] (
    [idradnika] [int] NOT NULL ,
    [idprojekta] [int] NOT NULL ,
    [rbr] [int] NOT NULL ,
    [iznos] [decimal](18, 0) NULL 
) ON [PRIMARY]
GO

ALTER TABLE [dbo].[isplate] ADD 
    CONSTRAINT [PK_isplate] PRIMARY KEY  CLUSTERED 
    (
        [idradnika],
        [idprojekta],
        [rbr]
    )  ON [PRIMARY] 
GO

ALTER TABLE [dbo].[isplate] ADD 
    CONSTRAINT [FK_isplate_projekti] FOREIGN KEY 
    (
        [idprojekta]
    ) REFERENCES [dbo].[projekti] (
        [idprojekta]
    ),
    CONSTRAINT [FK_isplate_radnici] FOREIGN KEY 
    (
        [idradnika]
    ) REFERENCES [dbo].[radnici] (
        [idradnika]
    )
GO

Kako ti bre rodjače radi QA a neradi EM.

Jesi li probao da instaliraš ponovo samo klijentske alate?
[ valemetal @ 12.06.2007. 01:18 ] @
Hvala puno, resio sam problem.
EM se startuje, ali nece da se konektuje na Windows authentication.
[ dekibre @ 12.06.2007. 08:45 ] @
Onda trenutno ulogovani korisnik nema prava da pristupa SQL Serveru.