[ nikisorer @ 09.06.2007. 20:55 ] @
| imam kablovski internet s modemom webstar(scientific Atlanta).sve to radi ok.mene zanima postoji li mogućnost da se spojim dva kompa na net jer modem ima samo jedan izlaz.on automatski daje IP.nista ne treba podesavat.Je li to izvedivo pomoću switcha i ako jeste, moze li mi neko objasnit spajanje i podešenja.hvala svima puno!!! |
[ webex @ 09.06.2007. 21:51 ] @
Treba ti switch... recimo neki najjeftiniji s pet porta... spojis oba racunara i webstar u switch UTP kablovima i to je to... webstar ce ti automatski dodeliti IP-e tako da nista ne moras da podesavas...
[ calexx @ 09.06.2007. 22:23 ] @
Samo pod uslovom da provajder daje više adresa. U svakom slučaju je dobro rešenje neki ruter koji to radi mnogo bolje.
[ nikisorer @ 09.06.2007. 22:36 ] @
pa mislim da je calexx upravu.provajder mislim daje samo 1 adresu.i to automatski bira.znaci modem otpada?ako je tako je li router pouzdano rjesenje?zicani ili wireless?mogu kupit bilo koji?koja je onda procedura spajanja?
[ calexx @ 09.06.2007. 23:36 ] @
Ruter ti je pravo rešenje mada neki vole i da im komp to odradi. Meni je lakše da platim 30 evra i ne razmišljam.
Možeš da kupiš bilo koji, ako ti je potreban wireless, onda njega ali su skuplji pa sam odluči. Pazi da ne bude ADSL ruter jer on ima rj11 ulaz i naravno uzmi neki sa više lan izlaza. Posle samo uključuješ kompove uz sitna podešavanja o kojima je ovde naširoko i nadugačko pisano.
[ djricky @ 10.06.2007. 12:35 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.