[ Badgo @ 09.06.2007. 23:03 ] @
Nikako ne mogu da dobijem lokaciju fajla NAKON sto ga drop-am iz moje aplikacije...ne znam jeli to uopce moguce..
Znaci uradio sam sljedece :

---------------------------------------------
private void listView1_ItemDrag(object sender, ItemDragEventArgs e)
{
string[] files = new string[1];
//Neki fajl za drag and drop sa liste...
files[0] = @"D:\Documents and Settings\Elvis\Desktop\SomeFile\a.avi";

DataObject DataObjectFile = new DataObject(DataFormats.FileDrop, files);

DoDragDrop(DataObjectFile, DragDropEffects.Move);
}
------------------------------------------------
Sada nakon sto se izvrsi DoDragDrop metoda i a.avi se premjesti na neku lokaciju bilo bi fino da mogu dobiti lokaciju gdje je taj fajl drop-an ? Al kako ... Sve je to super kada drop-am neki fajl u moju aplikaciju, tada dobiti path drop-anog fajla nije problem, medjutim kada je situacija obrnuta ne ide...
[ Shevchenko @ 10.06.2007. 02:12 ] @
Pa mozda bih mogao da probas da stavis string[] files = new string[1]; kao globalnu promanljivu na nivou klase, pa da ti ona pamti putanju, ukoliko ti je taj podatak koristan samo u okviru jedne forme. Do duse nisam siguran jesam li te bas najbolje razumeo :)
[ Badgo @ 10.06.2007. 14:40 ] @
nisi, ...ovo je fajl koji se dropa sa aplikacije vani negdje..., ostane meni u toj varijabli path, ali onaj stari, znaci ne updat-a se putanja kada fajl drop-am vani....
Info: prva si osoba koja je dala replay na ovo pitanje...a postavio sam ga na puno foruma...thx
[ Shevchenko @ 10.06.2007. 18:40 ] @
Aha, mislim da sam te sad shvatio.
Item drag se izvrsava cim pocnes da dragujes neki item, zato u ItemDragEventArgs ne postoji informacija o tome gde je file ispusten :)
Zato moras dodati dogadjaj
Code:

private void listView1_DragDrop(object sender, DragEventArgs e)

On se izvrsava kada pustis dugme misa.
Mozda ce ti ovaj primer pomoci http://www.codeproject.com/csharp/Explorer_Drag_Drop.asp.
[ Badgo @ 10.06.2007. 22:02 ] @
Znam za taj link, gledao vec...

Taj event sto si ti naveo se nikako ne okida kada dropas file van aplikacije na npr desktop(znaci kada uradis drag ListView.Item-a vani)
[ Shevchenko @ 11.06.2007. 00:09 ] @
Nisam isproba, teoretski bi trebao da se izvrsi :)

Inace, mora da postoji negde podatak o tome gde se snima.

U krajnjem slucaju mozes da uradis pretragu celog diska i pronadjes file :)
[ Badgo @ 11.06.2007. 21:56 ] @
aj, oraspolozi me ak nista :D....
Evo rekose mi na MSDN forumu da je to nemoguce :D:..tako da...hvala na trudu
[ Shevchenko @ 11.06.2007. 23:29 ] @
Nista nije nemoguce :)

A pogotovu nije ako MS kaze da jeste, vec samo oni ne znaju to da urade :)

To je 100% moguce koriscenjem Win API-a :) Ali posto ne mogu konkretno da ti pomognem, batalimo temu :)