[ Ilija Studen @ 27.07.2003. 16:58 ] @
Konkretno, treba mi x ikona unutar DLL-a tako da im mogu pristupiti preko Shell metoda koji ih ekstraktuje (ne secam se tacno kako se zove, ali znam da mu se daje index ikone i Path fajla - BTW: koji je to metod?).

Da li se ikone moraju dodati pre kompajliranja ili postoji neki nacin da se dodaju gotovom DLL-u?

Kada ukljucim ikone, na koji nacin se njihovi indexi rasporedjuju (pocinju od 0, ili..)?
[ -zombie- @ 27.07.2003. 23:29 ] @
pogledaj C:\Program Files\Borland\Delphi7\Demos\ResXplor\resxplor.dpr

a za ostalo, pročešljaj malo help... borland ima najbolje helpove još od tp6 (pre 10+ godina...)
[ silverglider @ 28.07.2003. 02:11 ] @
Uzmes sa onim delphijevim ImageEditorom kreiras recimo dcr fajl i u njega napakujes ikone, bitmape i slicno. Takav fajl ukljucis sa {$R 'trt-mrt.dcr'} i posle ikone ili bitmape ucitavas u kodu (dakle, runtime) tako sto koristis metode LoadFromResourceID ili LoadFromResourceName tih klasa (dakle, TIcon ili TBitmap) prilikom inicijalizacije njihovih objekata, instanci.
[ Ilija Studen @ 28.07.2003. 02:13 ] @
-zombie-

Pogledacu obavezno!

S ovim drugim se bas i ne bih slozio u potpunosti. Help za Delphi 5 je maestralan. Nikad nisam video bolji. Medjutim, za 7-icu je totalni haos. Imate li neki tip kako da se snadjem u delphi 7 helpu (u 5-ici kucam ime klase ili funkcije i to je to, a ovde ta sema uopste ne radi)!

-silver-

Da se na taj nacin mogu citati i resursi generisani od strane drugih razvojnih okruzenja (c++ builder, vb, visual c++)? Ako ne mogu to pada u vodu!!! Ovaj tip biblioteka mora biti takav da se moze napraviti u svakom ozbiljnom RAD alatu. To je uslov!

Baci neki prost SRC ako imas vremena!
[ silverglider @ 28.07.2003. 15:59 ] @
Sa {$R <ime fajla>} ili u duzem obliku {$RESOURCE <ime fajla>} mozes sasvim normalno da "uvezes" i ostale resource fajlove, dakle, ne samo *.dcr, nego i *.res i *.rc (izmedju ostalog), koji bi trebalo da budu sasvim normalni 'proizvodi' drugih programskih okruzenja. A u okviru resource fajla, taj bitmap ili ikona su jedni te isti binarni fajl, zar ne?

[ Ilija Studen @ 28.07.2003. 20:52 ] @
Probacu... Ne bi trebalo da je tesko pa cu videti. Kad bolje razmislim trebalo bi da upali!