[ vula @ 11.06.2007. 16:12 ] @
Treba mi funkcija koja ce kada se zavrsti animacija da je malo, par sekundi, zadrzi u tom stanju, zaledi, i onda da krene iz pocetka. |
[ vula @ 11.06.2007. 16:12 ] @
[ akasha org. @ 11.06.2007. 18:53 ] @
a da dodas izsvestan broj frejmova na kraju animacije?
[ gonzos @ 11.06.2007. 18:59 ] @
Upotrijebi setInterval();
npr. krece animacija u frejmu 1 i ide do frejma 50. U action layeru frejma 50 stavis stop();, zatim funkciju- function pockaj(){ gotoAndPlay(1); } var pauza=setInterval(pockaj, 5000)//gdje je 5000 broj sekundi Imas i setTimeout(); ali se brise nakon prvog startovanja. [ vladobk @ 31.10.2008. 16:45 ] @
da ne otvaram novu temu imam prolem okoo pauze kada pritisnem dugme treba da saceka 5 sec pa onda da ispise broj ali napise ga odmah u debug ne prijavljuje gresku
dugme: Code: on (press) { x = random(90); trace("x=" + x); paused(5); textpolje.text=x; } funkcija: Code: // sec = number of seconds function paused(sec) { stop(); // action to pause var i = sec - 1; var t = setInterval (function() { if (i == 0) { clearInterval(t); play(); // action to continue } i--; }, 1000); } funkciju sam skinuo sa intereta [ gonzos @ 31.10.2008. 20:16 ] @
Code: // sec = number of seconds var i:Number; var t:Number; function paused(sec) { stop();// action to pause i = sec-1; t = setInterval(count, 1000); } function count() { trace(i); if (i == 0) { clearInterval(t); play(); // action to continue } i--; } Problem je bio u definisanju varijabli i, t koje su lokalne, tj. ne postoje vise u memoriji kad se funkcija jednom izvrsi. [ vladobk @ 01.11.2008. 16:16 ] @
kada debagujem prog i dodjem do linije:
t = setInterval(count, 1000); prog. se vrati napise broj pa tek onda pozove funkciju count pa sam malo prepravio: textpolje.text = x; stavio u funkciju count a var x deklariso u button. button: Code: on (press) { var x:Number; x = random(90); trace("x=" + x); paused(5); } funkcije: Code: // sec = number of seconds var i:Number; var t:Number; function paused(sec) { stop();// action to pause i = sec-1; t = setInterval(count, 1000); } function count() { trace(i); if (i == 0) { clearInterval(t); play(); // action to continue textpolje.text = x; } i--; } Hvala puno si mi pomogao Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|