[ madamov @ 11.06.2007. 16:38 ] @
| Otvaram temu u kojoj ćemo diskutovati o onome šta se bude događalo na WWDC konferenciji u San Francisku. Keynote počinje za nešto manje od dva sata, preciznije u 19h po našem vremenu. Live streama nema, ali će zato biti praćenja događaja na mnogim sajtovima, spisak deset njih možete naći ovde:
http://macdailynews.com/index.php/weblog/comments/13878/
|
[ Dachaz @ 11.06.2007. 17:00 ] @
Na TUAW kažu da će ovamo biti audio stream: http://www.iphonealley.com/new...2007-keynote-live-audio-stream
A evo i neki webcam, čisto da ide malo i slike uz ton: http://live.sitening.com/wwdc2007
EDIT: Onaj "webcam" bi još i bio od neke koristi da se pri refreshovanju i promeni slika...
[ madamov @ 11.06.2007. 17:31 ] @
Najmanji problem da neko u sali uključi mikrofon na laptopu i to strimuje. B) Ali to nije ono pravo i ima da ga zaguše posle dva minuta garant.
[ madamov @ 11.06.2007. 17:34 ] @
Ovj phone alley audio stream: Service Temporarily Unavailable. Je li tako bilo i kada si ti probao ili su ga već ugušili konekcijama?
Još pola sata.
[ madamov @ 11.06.2007. 18:40 ] @
Citat: Instantly preview files without opening the full application. Works will all major filetypes. Developers can add their own custom file types.
Ovo mi se sviđa. B)
[ madamov @ 11.06.2007. 19:10 ] @
Citat: Feature #10: Time Machine
Prema ovome:
Citat: Wireless backup to network drives. All macs in your house can share one networked drive.
može direktno na mrežni disk. Ovo nije bilo pomenuto kada je prvi put pomenut Time Machine. Barem se ja tako sećam...
[ madamov @ 11.06.2007. 19:12 ] @
Citat: Can plug in a drive to an Airport base station and backup more than one computer.
Nadam se ne samo na Airport već na bilo koji mrežni disk.
[ madamov @ 11.06.2007. 19:14 ] @
Citat: Leopard shipping in October. Basic version, $129. Premium version, $129. Business version, $129, Enterprise version $129. Ultimate version, $129.
B)))))
Citat: Developers to receive full preview copy of Leopard today
[ madamov @ 11.06.2007. 19:15 ] @
BOMBA:
Citat: safari 3 on leopard...now runs on xp/vista
[ madamov @ 11.06.2007. 19:34 ] @
Posle Safarija za Windows išao je još "one last thing": nazovi SDK za iPhone i to je bio kraj. Ne znam za vas, ja sam očekivao više.
[ NastyBoy @ 11.06.2007. 20:04 ] @
I dalje nishta konkretno nisu objavili, samo eye-candy.
A ja se nadao da ce barem biti "ZFS now a default file-system..." :(
[ madamov @ 11.06.2007. 20:06 ] @
Na http://www.apple.com/safari/download/ možete preuzeti Public Beta Safarija 3 i za Mac OS X (10.4.9 je zahtev) i za Windows (bilo za XP ili za Vistu). Download za Windows, bez QuickTimea, je oko 8 MB.
[ madamov @ 11.06.2007. 20:08 ] @
Citat: A ja se nadao da ce barem biti "ZFS now a default file-system..." :(
I ja. B( Baš u subotu na sastanku rekoh kako bi samo to bio dovoljan razlog za upgrade. Dobre de, i Time Machine. B)
[ Edward @ 11.06.2007. 20:12 ] @
Ma nesto mi oskudevaju sa invotivnostima.
1. Ovaj novi dock je vrlo slican jednoj temi kxdocker-a koja postoji jos pre vise od 2 godine (samo sto nema refleksiju)
http://www.xiaprojects.com/www...n.php?action=themes#background
2. A spaces postoji jos ko zna od kad na svim X window managerima
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 11.06.2007. 20:17 ] @
Ne mogu da verujem, paketi Leoparda su im podeljeni kao i Viste..odvratno.
A Safari za Win. Smešni su. Mnogo popularniji bi ima bio Dock za Windows :)
Što kaže moj brat: "Dati im prostora, bili bi ko Microsoft." :)
[ madamov @ 11.06.2007. 20:21 ] @
Citat: Ne mogu da verujem, paketi Leoparda su im podeljeni kao i Viste..odvratno.
Ti kanda nisi shvatio ironiju. B)
[ madamov @ 11.06.2007. 20:23 ] @
Prethodna poruka je poslata iz Safarija 3, baš kao i ova. Primetno je brži na mojoj mašini. Novost je spell checking u text boxu dok se kuca poruka.
[att_img]
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 11.06.2007. 20:27 ] @
Ahem, tek sad vidim da je svima cena 129 i da je ovo bila šala na Vistin račun. Svaka čast. Opet volim Jobsov marketing team
Sad i na Safari za Win gledan kao na za*ebanciju sa Microsoftom :)
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 11.06.2007. 20:29 ] @
Haha, shvatio sam u čemu je fora pre nego što sam pročitao tvoj odgovor, jer sam se još jednom vratio da prčitam "podelu", nadajući se da sam negde pogrešio :)
[ NastyBoy @ 11.06.2007. 20:33 ] @
Citat: Sad i na Safari za Win gledan kao na za*ebanciju sa Microsoftom :)
Daleko je to od zajebancije, rekao bih...
Pochelo je sa QT/iTunes... onda je Adobe odabrao WebKit kao podlogu za Apollo na svim platformama, onda je Apple najavio Safari za Windows (koji bash to i koristi)... onda je Apple portovao Cocoa frejmork na Windows? :D
Apple igra jako pametno i lukavo, to je sigurno.
[ MMX @ 11.06.2007. 21:09 ] @
Ne volim da koristim beta programe, ali Safari sam morao da instaliram. U poređenju sa Firefoxom, koji mi je defaultni browser, čini mi se da učitavanje stranica ide malo brže. Miki pomenu spellchecker, to u Windowsu ne radi. Mada, predpostavljam da je na OS X-u povezan sa Dictionary-jem, pa je onda i razumljivo.
Da li će biti "odloženog streama" kao za Keynote iz januara?
[ MMX @ 11.06.2007. 21:20 ] @
Izgleda da ova beta verzija ne radi baš najsjajnije. Veoma često mi se dešava da program "pukne".
[ MMX @ 11.06.2007. 21:28 ] @
Jeste probali novi page search? Mnogo dobro su ga odradili. Kada pritisnem ctrl+f (jabuka+f), stranica koja se pretražuje potamni, a traženu frazu uokviri i počne da blinka. Super su odradili, puno je praktičnije nego na drugim browserima.
[ Dachaz @ 11.06.2007. 21:56 ] @
Skidam polako preview klipove sa Apple sajta.
Sviđa mi se novi dock - koliko mi je na fotkama delovao bezveze, toliko se na live klipu vidi da je cool.
Fora su mi i stacks jer kao i svi vazdan imam temp fajlove na desktopu a pizdim od njih.
Stvar koja mi se ni malo ne sviđa je semi-transparentni menubar... Nadam se da je opcioni.
Malčice me "žulja" i što su stvari u Finder sidebar-u sad organizovane u grupe, što malko vrišti "Windows".
No, pregledanje harda u Cover Flow režimu deluje zanimljivo - pošto ne verujem u programe koji organizuju moje fotke umesto mene a thumbnaile ne volim, ovo zvuči kao super stvar za mene ;)
Novi Front row, iako uparen sa AppleTV dizajnom, mi nekako deluje monotonije - no, verovatno je stvar navike.
I tako... Svi moji komentari se odnose na eye candy, a i nema na šta drugo da se odnose kad nije baš mnogo toga "mastnog" objavljeno.
Uzgred, da li sam u pravu kada mislim da će mi računar raditi još brže na Leopardu zbog onog što su davno davno najavili a odnosi se na 64bit podršku skroz do user aplikacija?
[ DS_Store @ 11.06.2007. 22:04 ] @
Auuu jbt šta uradiše sa Desktopom, tj. menu bar-om i Dock-om...
Dodajmo travu kao lajtmotiv i dobićemo još jednu zver iz porodice mačaka: Puma, Jaguar, Panter, Tigar, Vista.
[ Mitrović Srđan @ 12.06.2007. 01:22 ] @
Meni se jako svidja Safari na windozi. Upravo sam ga svukao i instalirao.
Ne znam dal se tripujem ali mnogo mi lepse i jasnije renderuje stranice od FF.
A search sa folusom ovim je ekstra feature ;)
[ Darko Selakovic @ 12.06.2007. 03:31 ] @
[ Kurilj @ 12.06.2007. 06:23 ] @
Mislim da je puštanje u promet nestabilne bete Safarija za Windowse katastrofalna pogreška. Evo upravo sam ga instalirao i već pri prvom pokretanju se srušio. Ovo kod ljudi koji nisu koristili Mac i osjetili njegovu stabilnost može prouzrokovati samo suprotan efekt. Vec vidim zlobne komentare zagovornika Windowsa kako se ismijavaju sa Appleom. Gospodine Jobs ovo Vam nije trebalo.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 12.06.2007. 06:41 ] @
Beta ima pravo biti nestabilna..gore je kad instaliram Windows, a on se sruši..a nije beta :)
[ Kurilj @ 12.06.2007. 07:08 ] @
Slažem se da beta ima pravo biti nestabilna i da bi windowsi koji nisu beta trebaju biti stabilni. No ipak se ne slažem sa odlukom od strane Applea da u promet pusti safari u ovako nestabilnom izdanju. Inace sam zagrižen Macovac, no zbog nekih specificnih slucajeva moram korisiti i nažalost PC. Bas sam se razveselio kad sam vidio da je Safari dostupan i za PC, no razocarao sam se vec na prvom pokretanju kad se je srusio. Ma da ne duljim, ovakvo ponašanje Safarija kod mene nije poljuljalo vjeru u Apple, ali kod ljudi koji nikad prije nisu sjeli za Maca bi moglo prouzrokovati reakciju u smislu "Ah vi Macoovci toliko se hvalite sa stabilnoscu a vidi sad ovo".
[ Dachaz @ 12.06.2007. 15:25 ] @
Mislim da si samo isparanoisao... Ljudi na faksu su bili u fazonu "kako kul fora" što postoji Safari i za Windoze.
A kako bolje ispraviti bagove u nekom beta programu nego ako ih krajnji korisnici nalaze i prijavljuju?
No, na moje 64-bit pitanje, odgovor je potvrdan kako je i logično
Citat: Engadget:
...As we mentioned yesterday (but didn't really dig into), Leopard isn't entirely like Windows, where you're expected to install the 32 or 64-bit variants of the OS based on the system / CPU that will run it. We discussed this with Apple, which expressed that this latest version of OS X takes a far simpler approach for the end-user than multiple hardware-centric OS versions, opting instead to run both 64 and 32-bit apps and drivers on any 64-bit machine (read: Core 2 Duo-based), and defaulting to the usual 32-bit app / driver operation on 32-bit Macs. In other words, users with 64-bit capable Intel machines will see a performance boost if running 64-bit apps, but those that don't have a newer Apple box won't be at all penalized -- nor will they be unable to upgrade. So, we cool?
[ PPZ @ 13.06.2007. 01:02 ] @
Meni FANTASTICNOOOOOOO radi novi Safari!!!!
Mnogo je brzi nego 2.0.4 i generalno utisak je jako dobar.Bio bi mi No.1 browser samo kad bih mogao da ga podesim da mi izbaci u address bar-u adrese koje sam posecivao, kao u Firefoxu npr.
Mozda i moze a ja ne znam kako da podesim....
[ calimero @ 13.06.2007. 11:02 ] @
hm, ja od juce pokusavam da pogledam http://events.apple.com.edgesuite.net/d7625zs/event/ i uvek dobija u QuickTimeu "Disconnected / 400" poruku :(
da li neko zna sta je problem?
[ calimero @ 13.06.2007. 12:28 ] @
[ NastyBoy @ 13.06.2007. 12:34 ] @
To je stara vest. Apple je juche/danas zvanichno rekao da od toga nema nishta... ali se opet pricha da to nije cela istina :)
[ madamov @ 13.06.2007. 13:08 ] @
Nije da nema ništa, imaće podršku za isti, ali neće biti default file sistem, kao što su ovi iz Suna najavili par dana pre WWDC-a.
[ madamov @ 13.06.2007. 13:11 ] @
Biće da je problem sa tvoje strane, ja ga uredno pogledah juče pre podne. Da li ti podešena brzina veze ka internetu u preferencama QuickTimea odgovara istini?
[ calimero @ 13.06.2007. 13:22 ] @
pa stoji "Intranet/LAN" - znaci odgovara isti al ajde: probao sam i da menjam ovo ali uvek isto :(
probao sam sa tri razlicita maca i tri razlicita internet provajdera i ucek isto :(
[ madamov @ 13.06.2007. 13:29 ] @
Ako stoji "Internet/LAN" onda me i ne čudi što ne radi. B) Koja je tvoja REALNA brzina ka internetu? E, to postavi u preferencama.
[ madamov @ 13.06.2007. 13:36 ] @
Citat: calimero:probao sam sa tri razlicita maca i tri razlicita internet provajdera i ucek isto :(
Ja sada probao sa druge mašine i isto sve radi. Kod tebe je problem.
[ calimero @ 13.06.2007. 14:54 ] @
Citat: madamov: Ako stoji "Internet/LAN" onda me i ne čudi što ne radi. B) Koja je tvoja REALNA brzina ka internetu? E, to postavi u preferencama.
pa toliko :)
toliki nam ja link ka internetu u mobilkomu :D
ne znam sta jos moze da bude.... sta znaci ta greska "400" ???
[ Dachaz @ 13.06.2007. 15:10 ] @
4xx Client Error
400 Bad Request
The request contains bad syntax or cannot be fulfilled.
[ madamov @ 13.06.2007. 15:13 ] @
Šta, imate 100 megabita link? B)
Nešto je sa vaše strane, nemam pojma šta znači greška 400, ali da nije ista kao i HTTP greška 400 a ona je "Bad request"? Ili je to u stvari RTSP greška?
[ calimero @ 13.06.2007. 15:29 ] @
Citat: Dachaz: 4xx Client Error
400 Bad Request
The request contains bad syntax or cannot be fulfilled.
10x!
rtsp://a2047.v1412b.c1412.g.vq.akamaistream.net/5/2047/1412/2_h264_350/1a1a1ae555c531960166df4dbc3095c327960d7be756b71b49aa1576e344addb3ead1a497aaedf11/99427722_2_350.mov
ovo mi stoji kao Source u quicktime-u kad kliknem na "Watch the key note address" na http://events.apple.com.edgesuite.net/d7625zs/event/
experimentisacu jos malo...
iskreno madamov nemam pojma koliko je sada link... znam da je privremeni, pocetni link, bio 36Mbit-a...
[ madamov @ 13.06.2007. 16:27 ] @
Spusti to u preferancama na, recimo Cable/DSL, i probaj opet. Ako to ne reši problem, onda vidi da li vaš ruter propušta portove koje koristi streaming.
[ NastyBoy @ 13.06.2007. 22:18 ] @
Citat: madamov: Nije da nema ništa, imaće podršku za isti, ali neće biti default file sistem, kao što su ovi iz Suna najavili par dana pre WWDC-a.
Evo podrobnije vesti, koja je negde izmedju, tj. imace ZFS ali samo kao "read-only option from the command line"
http://www.informationweek.com...cle.jhtml;?articleID=199903525
[ igorsa @ 14.06.2007. 10:25 ] @
Da li ovaj stream moze da se downloaduje nekako posto bih da ga imam na kompu. Ne mogu nigde da ga nadjem na torrentima.
[ MacOS @ 14.06.2007. 10:44 ] @
> Da li ovaj stream moze da se downloaduje nekako posto bih da ga
> imam na kompu. Ne mogu nigde da ga nadjem na torrentima.
Da, ako neko zna kako neka javi. Opet sam probao VLC 0.8.6 i nisam
uspeo. Kreira fajl, vuce internet ali se velicina ne menja (cak i
zauzece harda ostaje isto tako da ispada da nema ni temporary fajla)
[ Darko Selakovic @ 16.06.2007. 01:11 ] @
Citat: Igor Šalindrija: Da li ovaj stream moze da se downloaduje nekako posto bih da ga imam na kompu. Ne mogu nigde da ga nadjem na torrentima.
Evo ga ovde torrent:
http://applerumortracker.com/videos.html
[ Dachaz @ 16.06.2007. 01:39 ] @
"Forbidden You don't have permission to access /videos.html on this server."
A neće ni na root.
...?
EDIT: Nema veze, našao sam drugim putem link prema samom .torrent fajlu i ide lagano...
[ igorsa @ 16.06.2007. 09:30 ] @
Super, Hvala! Ovoga nije bilo kada sam ja trazio pre neki dan.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|