Citat:
nothing_007: Ev pokusao.. ne pomaze..ev probao sam sve i ovo da uradim
http://www.qtforum.org/article...0-working-with-Dev-C.html..ali nista... Pokusao da podesim i ove opcije u devc++ ali opet nista :)..Mozes li napisati nakon instaliacije svaki korak step by step ako ti nije mrsko :) Sva podesavanja i to ... jednostavno kad krenem da kompajl ne moze da mi nadje headere..:( hvala
Prvo napravis folder aplikacije (recimo MyApp) i u njega stavis .cpp i .h fajlove tvoje aplikacije a zatim
pokrenes Qt-4.3.0 Command prompt koji ti je instaliran u Qt meniju ( U njemu su vec postavljene sve Qt i gcc putanje
koje su potrebne) i uradis sledece :
cd c:/Putanja_do_foldera/MyApp
qmake -project
qmake
i bice napravljen MyApp.pro kao i Makefile.Debug, Makefile.Release, folderi debug i release a kad ukucas
make release
bice ti kreiran MyApp.exe u folderu release.
E sad za koriscenje Qt i DevC++ ovako:
U DevC++ new project pa izaberi empty project pa izaberi putanju do MyApp foldera a za naziv projekta ukucaj MyApp
zatim desni klik na MyApp u project tabu s leve stane pa add to project pa izaberi .cpp i .h fajlove tvoje aplikacije
ondak izaberi iz menija project - project options pa u tabu Build Options za exec output directory izaberi putanju do release foldera, a u sledecem tabu Makefile stikliraj use custom Makefile i izaberi putanju do Makefile.Release i to je to mozes krenuti sa compile.Ovo je bilo za kreiranje release aplikacije a za debug je sve isto samo tamo gde je release stavi debug.
Sto se tice opcija compilera njih(posto koristimo custom makefile) ne definises iz DevC++ nego iz .pro fajla ako ti bude potrebno mozemo i o tome kasnije 1. probaj kako ovo funkcionise.
Cini mi se da postoji i plugin za DevC++ za kreiranje Qt4 app. ali ga ne koristim navikao sam na gornji nacin mada sada ni to ne koristim nego Qt4 + VisualStudio Express a uputstvo je na linku koji sam gore dao.
I jos jedna bitna stvar, da bi pokrenuo ovako kreiranu aplikaciju moraju biti podesene enviroment varijable za MinGW i Qt
dll-ove znaci u PATH dodaj c:/dev-cpp/bin;c:/Qt-4.3.0/bin - tj. tvoju putanju a ako ne onda u folder aplikacije dodaj mingwm10.dll i Qt dll-ove ili ih stavi u windows folder(mada ovo bolje nemoj).
Nadam se da je pomoglo.Pozdrav!