[ Azra @ 12.06.2007. 10:08 ] @
Da li je normalno da Firefox uzima 75 MB memorije , a IE 25MB.
Rezultat je da CPU podize temperaturu

Istina u Firefoxu ima stotine linkova u Bookmarku i Bookmarks Toolbar Folderu

Da li broj foldera i linkova u Bookmarku direktno utice na potrosnju memorije,
ako je tako da pocnem brisati nepotrebno (a "sve" treba)

[ Ivand @ 12.06.2007. 12:03 ] @
To nije realno stanje, posto se dobar deo IE-a nalazi integrisan u samom sistemu, tako da je startovan cak iako niste explicitno otvorili IE. Dok sa Firefoxom to nije slucaj, uglavnom na potrosnju memorije najvise utice broj otvorenih tabova...
[ calexx @ 12.06.2007. 12:08 ] @
Firefox stvarno uzima mnogo memorije, čini mi se da svaka nova verzija uzima sve više. Već posle nekoliko tabova ventilator počne da urla (još uvek nisam nabavio bolji) a ako je otvoreno mnogo tabova, ume baš da zaguši. Ipak, dešava mi se da otvorim nekoliko desetina tabova dok IE nikad ne otvaram u tolikom broju. Meni u svakom slučaju neke prednosti Firefoxa više znače od ovog problema koji pravi, eventualno mogu opet da probam Operu a IE koristim samo kad se mora.
Ne moraš ovoliko slikovito da pokazuješ, već je bilo (opravdanih) primedbi od onih koji koriste dial-up pa bi bilo dobro da im izađemo u susret.
[ Miroslav Cvejić @ 12.06.2007. 12:14 ] @
Tek da vidite kako Bon Echo guta memoriju (Firefox 64Bit). Ali ne vidim da išta trpi osim sujete. :)
[ Azra @ 12.06.2007. 12:46 ] @
Hvala na odgovorima, izvinjavam se dial-up korisnicima ,medju kojima sam i ja bio dugih 6 godina...
[ Eurora3D Team @ 15.06.2007. 01:09 ] @
Kad vec znas da koristis Task Manager otvori onoliko instanci IE koliko si otvorio tabova u Firefoxu pa saberi koliko memorije koriste oni za istu stvar
Vise
[ KOLE89 @ 15.06.2007. 06:24 ] @
Ako ti je toliko važno koliko memorije troši Firefox, evo nekih tweakova: http://plugindoc.mozdev.org/faqs/memusage.html