[ lakyluk @ 12.06.2007. 19:43 ] @
nikako ne mogu napravit da mi se kod pretrazivanja(access_forme) prvo ponudi lista ponudenih npr.artikala. tako da korisnik ne mora sam unositi podatke nego da izabere iz liste ponudenih.?
ako ste razumili bia bi zahvalan...
[ Getsbi @ 12.06.2007. 20:39 ] @
Text box pretvori u Combo Box. U Row Source propertiesa odaberi tabelu ili query za izvor podataka. Definiši sledećih 6-7 osobina ispod navedene i pokreni formu.
http://www.elitesecurity.org/t265050-josh-jednom-isti-seminarski
Na ovoj adrsi pogledaj prikačen fajl Bibliotekarski poslovi. U formi knjige za polje izdavac.
[ lakyluk @ 12.06.2007. 20:58 ] @
bas sam gleda taj maloprije...znam to radit

ja san ocito krivo postavia pitanje...

kad se napravi command button u formi, i kad se pokrene, da mi se otvori prozor s listom iz qry ili tbl sa izborom ponudenih stvari u njoj..te (ako to radi) kod odabira da poveze s ostalim elementima u qry/tbl i da otvori dodatni prozor s odabirom zeljenog.

e sad ako razumis svaka ti dala
[ Trtko @ 13.06.2007. 07:42 ] @
E nisi ga baš dobro objasnia.

Pa Getsbi ti je lijepo rekao kako da kreneš

znači u comboboxu , row source = select ime_artikla from artikli

e i sad kad odabere bilo što , na OnClick
staviš pregled_subform.requery

e a sad na toj subformi ti je za record source ti je neki Query
koji ima filtrira , tj prikazuje podatke po kriteriju koji si ti kliknuo.

pa bi to izgledalo nekako ovak

record source = "Select * from promet Where artikli='" & Form!glavna!comboboxime

[ Zidar @ 13.06.2007. 17:18 ] @
Mislim da covek pokusava da napravi pop-up box. To je ono kao sto rede kalendari, kliknes nesto, iskoci formica sa lsitom, izaberes nesto iz liste i to sto si izabrao prenese se u neku kontrolu na formi. ako sam i pogresio, ne smeta da to pokazemo.

Nije za absolutne pocetnike, ali nije mnogo ni tesko, mislim nema mnogo posla fizicki. Da se ovo razume, to je vec individualno i nije lako. Na srecu, nije potrebno da se razume, moze i da se prepise.

Ovako, potrebne su dve stvari:
1. pop up forma, sa nekim list boxom iz koga se nesto bira
2. standardni modul modPopUp, u kome se nlzi jedna ili dve funkcije

Na formi sa koje se poziva pop-up pozeljno je dugme za pozivanje pop-up formice.

Zakaceni primer PoUpSelector.mdb sadrzi formu sa koje se poziva pop-up, sam pop-up i sve potrebne funkcije.
Sav posao zavrsava funkcija funPopUpCall, koja se nalazi u modulu. Ona poziva funkciju koja proverava da li je enka forma otvorena, imate i to u modulu.

Za svaku pop-up formu, mora se napraviti modul i u njemu funkcija koja poziva bas taj pop up. Ovo je zato sto se u telu funkcije funPopUpCall ukazuje na list box kontrolu koja stoji na pop up formi.

U primeru imate kako se poziva pop up forma sa dugmeta, i kako se poziva recimo duplim klikom na sam text box koji zelimo da popunimo iz pop-up forme.

Za iskusnije programere, postoji i genericko resenje (donekle), koje ne zahteva modul i funkciju za svaki pop up u aplikaciji, vec jedna ista funkcija radi sve sto treba.

Ovo cemo stviti i u bazu znanja, deluje interesantno.

[ lakyluk @ 13.06.2007. 20:02 ] @
e btw hvala svima....

ovo sa pop up-om je shema, samo za mene previse....

pozdrav