Mislim da covek pokusava da napravi pop-up box. To je ono kao sto rede kalendari, kliknes nesto, iskoci formica sa lsitom, izaberes nesto iz liste i to sto si izabrao prenese se u neku kontrolu na formi. ako sam i pogresio, ne smeta da to pokazemo.
Nije za absolutne pocetnike, ali nije mnogo ni tesko, mislim nema mnogo posla fizicki. Da se ovo razume, to je vec individualno i nije lako. Na srecu, nije potrebno da se razume, moze i da se prepise.
Ovako, potrebne su dve stvari:
1. pop up forma, sa nekim list boxom iz koga se nesto bira
2. standardni modul modPopUp, u kome se nlzi jedna ili dve funkcije
Na formi sa koje se poziva pop-up pozeljno je dugme za pozivanje pop-up formice.
Zakaceni primer PoUpSelector.mdb sadrzi formu sa koje se poziva pop-up, sam pop-up i sve potrebne funkcije.
Sav posao zavrsava funkcija funPopUpCall, koja se nalazi u modulu. Ona poziva funkciju koja proverava da li je enka forma otvorena, imate i to u modulu.
Za svaku pop-up formu, mora se napraviti modul i u njemu funkcija koja poziva bas taj pop up. Ovo je zato sto se u telu funkcije funPopUpCall ukazuje na list box kontrolu koja stoji na pop up formi.
U primeru imate kako se poziva pop up forma sa dugmeta, i kako se poziva recimo duplim klikom na sam text box koji zelimo da popunimo iz pop-up forme.
Za iskusnije programere, postoji i genericko resenje (donekle), koje ne zahteva modul i funkciju za svaki pop up u aplikaciji, vec jedna ista funkcija radi sve sto treba.
Ovo cemo stviti i u bazu znanja, deluje interesantno.