[ nnn @ 13.06.2007. 18:19 ] @
Pozdrav

Imam dva-tri problema, od kojih se nadam da ce te vi moci jedan da mi resite.
Prvi problem je u tome sto sam nepopravljiva budala i nisam slusao kad
su govorili da Vista na manje od giga RAM-a NE IDE!!! Ja sam imao tu (ne)srecu
da preko MSDN AA programa besplatno dobijem orginalnu verziju Viste
registrovane na moje ime, pa prosto nisam mogao da odolim...
Drugi problem je sto sam posle 4 meseca mucenja napokon se nakanio da uradim
back-up i da se vratim na (dobar) stari XP... Posle neuspelog particionisanja
harda i "R U sure U want to format..." i mog manijakalnog "YES" i zamalo
polomljenog misa, na dvdovima mi je ostalo samo pola podataka... Ok, nije toliko
lose, bar je nesto spaseno.
A sad problem oko kog se nadam da ce te mi pomoci. DvDovi koje sam ja rezao
na Visti (Nero 7.8.5.0, data dvd opcija) moj XP sad nece da procita!!! Imam 2 citaca,
klasican krs LG 52x24x52x (HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B) koji je jos odavno
otisao na kajsiju i koji cita samo kad mu se svidi sta je na disku (uglavnom cita
samo Svedske Akcione :P ). Drugi je Sony-Nec (SONY DVD RW AW-G170A) koji
mi do sada nije zadavao probleme. Cak sta vise citao je i extra izgrebane diskove.
Sad kad ubacim bilo koji disk (i CD i DVD) cita ga normalno, ali sve sto sam rezao
na Visti nece da cita. Samo mi izbaci poruku "Windows cannot read from this disc.
The disc might be corrupted or it could be using a format that is not compatible with
Windows". LG nece ni da prizna da je disc unutra... Sta da radim? Pokusao sam sa
da nadjem driver-e, ali kaze da imam najnovije, a sa firmware-om da se igram bas i
ne zelim... Da li mozete da mi pomognete oko ovoga?
I da, mislim da je ovo nepotreban info, ali za svaki slucaj. Moja konfiguracija :
AMD Athlon 2500+, Asus A7N8X-X, 512 Kingston RAM-a, BFG GForce7600 512RAM,
i ona dva citaca koja sam vec naveo.

Unapred zahvalan
[ bakara @ 23.06.2007. 07:29 ] @
Koliko ja vidim nije tu vista nista kriva, pre bih rekao i da je sony "otisao na kajsiju"...
[ Milan Gligorijevic @ 23.06.2007. 08:17 ] @
Evo ti rešenje problema za čitanje diskova pod XP-om narezanih iz Viste http://www.elitesecurity.org/p1566856

Ako ti nije problem, okači uz poruku oštećen cdrom.sys fajl.
[ calexx @ 24.06.2007. 14:11 ] @
Nisam siguran da je ovde problem isti, Nikola je imao i XP i Vistu na istom računaru a različitim diskovima i iz ko zna kog razloga mu je oštećen cdrom.sys na XP-u. U ovom slučaju je rađena nova instalacija pa bi i fajl trebalo da je ispravan.
Ja sam ovih dana na Visti probao Nero 6.6.1.4 (pretposlednji 6.x.x.x) i diskovi su bili čitljivi na XP-u koji je na istom računaru i drugom hardu. Ovih dana sam instalirao poslednji 7.x.x.x pa ću da proverim kako XP sada čita diskove ali sam skoro siguran da će da bude u redu. Ovde je problem ko zna zbog čega. Možda bi mogao da proba na nekom drugom računaru a možda su diskovi jednostavno loši, ne vidim da piše da li su bili čitljivi i na Visti.