[ nnn @ 13.06.2007. 18:19 ] @
Pozdrav Imam dva-tri problema, od kojih se nadam da ce te vi moci jedan da mi resite. Prvi problem je u tome sto sam nepopravljiva budala i nisam slusao kad su govorili da Vista na manje od giga RAM-a NE IDE!!! Ja sam imao tu (ne)srecu da preko MSDN AA programa besplatno dobijem orginalnu verziju Viste registrovane na moje ime, pa prosto nisam mogao da odolim... Drugi problem je sto sam posle 4 meseca mucenja napokon se nakanio da uradim back-up i da se vratim na (dobar) stari XP... Posle neuspelog particionisanja harda i "R U sure U want to format..." i mog manijakalnog "YES" i zamalo polomljenog misa, na dvdovima mi je ostalo samo pola podataka... Ok, nije toliko lose, bar je nesto spaseno. A sad problem oko kog se nadam da ce te mi pomoci. DvDovi koje sam ja rezao na Visti (Nero 7.8.5.0, data dvd opcija) moj XP sad nece da procita!!! Imam 2 citaca, klasican krs LG 52x24x52x (HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B) koji je jos odavno otisao na kajsiju i koji cita samo kad mu se svidi sta je na disku (uglavnom cita samo Svedske Akcione :P ). Drugi je Sony-Nec (SONY DVD RW AW-G170A) koji mi do sada nije zadavao probleme. Cak sta vise citao je i extra izgrebane diskove. Sad kad ubacim bilo koji disk (i CD i DVD) cita ga normalno, ali sve sto sam rezao na Visti nece da cita. Samo mi izbaci poruku "Windows cannot read from this disc. The disc might be corrupted or it could be using a format that is not compatible with Windows". LG nece ni da prizna da je disc unutra... Sta da radim? Pokusao sam sa da nadjem driver-e, ali kaze da imam najnovije, a sa firmware-om da se igram bas i ne zelim... Da li mozete da mi pomognete oko ovoga? I da, mislim da je ovo nepotreban info, ali za svaki slucaj. Moja konfiguracija : AMD Athlon 2500+, Asus A7N8X-X, 512 Kingston RAM-a, BFG GForce7600 512RAM, i ona dva citaca koja sam vec naveo. Unapred zahvalan |