[ sale198580 @ 13.06.2007. 20:47 ] @
| Imam sledeći problem:
Imao sam procesor AMD Sempron 2500+ 64bit koji sam zamenio procesorom AMD Sempron 3000+ 64bit. i od tada mi se dešava da mi računar "secka" u toku igrica, što je naročito izraženo dok ide intro. Inače sa starim procesorom su iste igre išle glatko i bez ikakvih problema. Zna li neko u čemu je problem i kako da ga rešim? Unapred hvala. |
[ Nenad Vranjanac @ 13.06.2007. 23:03 ] @
dao si malo informacija.
da li je to komplet nova masina ili si koristio stare delove i koje?
sta cini ostatak konfiguracije (prvenstveno ploca hdd ram i graficka)?
da li si reinstalirao win i updatovao ga, da li si instalirao prave drajvere.
[ lancia88 @ 14.06.2007. 06:27 ] @
Pozdrav,
ne bi smelo da se ovo desava samo zbog zamene procesora, narocito ne ovakve manifestacije. Najpre ce to biti do drugih stvari iako nije iskljuceno ni da je bas do procesora. Testiraj procesor nekim od testova za sam procesor a zatim nekim od testova za citavu masinu i uporedi rezultate. Moguce je da nesto drugo pravi problem a da se koincidencijom otprilike poklapa sa zamenom procesora.
[ JECHAM @ 14.06.2007. 18:28 ] @
Proveri brzinu procesora. Moze da se desi da je maticna spustila brzinu magistrale na nizu vrednost od nominalne za taj S3000+
[ sale198580 @ 14.06.2007. 20:56 ] @
Evo još informacija:
Ploča ASUS K8N-E Deluxe, 2 HDD-a ATA 80GB i SATA 160 GB, oba Maxtor, 1GB RAM - 3 modula 2x256 i 1x512 svi od različitih proizvodjača, grafička ASUS 9250 256MB RAM, posle zamene procesora sam reinstalirao Windows. Inače instaliran je Windows XP Service Pack2.
[ Nenad Vranjanac @ 14.06.2007. 21:17 ] @
pa... probaj da u biosu ucitas default podesavanja (ako to vec nisi uradio posle zamene cpu)
pogledaj u device manageru current reansfer mode za sve IDE uredjaje, primary i secondary
memoriju mozes da testiras sa gold memory 6 da vidis da li "stuca". mozda se mch u novom procesoru ne snalazi najbolje sa razlicitim ddr modulima.
za test cpu-a mozes da pokusas sa sandra programom. rezultati su uvek nesto nizi od referentnih, bitno je da nije puno.
takodje, sta si od kodeka instalirao? pokusaj sa k-lite codec pack
da li si instalirao prave driver-e za grafu?
[ CooLa @ 15.06.2007. 00:35 ] @
Moguce je da taj sempron ima 128kb manje L1 kesa... Pa zbog toga slabije radi!
[ Igor_AMD @ 15.06.2007. 17:23 ] @
E ja mislim da znam u cemu je problem.Pa evo da kazem.
pogledaj kuler od procesora te na njemu uoci sjajnu naljepnicu u centru.
Postavi se tacno pod 90 stepeni i pogledaj je.Sada bi trebao da primjetis AMD logo u jednom pravougaoniku.Sada pocni da polako okreces kuler i mjenjas ugao gledanja.Kako se ugao gledanja mjenja pravougaonik treba da dobija ivice sa dvije rupice na kracim stranama i sa 4 rupice na duzim stranama.ustvari onaj pravougaonik treba da dobije kao svoj 3D izgled u svim smjerovima kada mjenjas ugao gledanja.
Ako to neuspijs uociti onda si dobio neki fus proesor koji nije ni A od AMD.Eeto tako pa pogledaj.Sempron 3000+ 64 je dobar procesor i trebao bi da radi bolje od tvog predhodnog stoga ti savjetujem da isto instaliras neke programeza testiranje,provjeris podesavanja u biosu i tako te sitnice.Uostalom ako sio ga ti sam mjenjao mozda si nesto profulao dok si ga stavljao i tako to.
Eto nepada mi vise nista na pamet.
pozdrav!!!
[ Miroslav Cvejić @ 15.06.2007. 20:37 ] @
Veću glupost nisam pročitao skoro na ovom forumu.
[ CooLa @ 15.06.2007. 20:53 ] @
Vecu glupost od ove nisam cuo!
Skini CpuZ i vidi na kojoj frekvenciji radi procesor i na kojoj memorija. I takodje koliko kesa ima!
CpuZ 1.40

[ buljko @ 15.06.2007. 21:11 ] @
Opet Igor!? Igore, ovo nije MZ i probaj da ovakve stvari objasnis necim sto je blize zdravom razumu. Voodoo magija i SF su retko primenljivi u ovom poslu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|