[ kevinsugar79 @ 13.06.2007. 21:06 ] @
da li postoji nacin i koji je da se upgrejduje wwm5 poboljsa verzija ,nacini telefon brzim i stabinijim kao sto postoji za symbian telefone.
kako se radi,samo kratko,
hvala
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 13.06.2007. 21:19 ] @
A šta to slično postoji za Symbian? Symb je prilično zatvoren po tom pitanju. Za PPC potraži cooked ROMs ili custom rolled ROMs. Bilo ih je nekada na xda-developers-ima, ali ih je MS naterao da ih sve povuku.
Naravno, ovo zavisi i od samog telefona koji imaš. Ovo na xda-devs je bilo za HTC-ove modele (Qtek, T-Mobile, Orange...).
Tek sad videh da si rekao da se radi o S200 :) Znači može, samo ako uspeš da nađeš potrebne ROM-ove.
E sad, da li će ti to zaista doneti neko poboljšanje performansi ili ćeš se samo nanervirati i izgubiti vreme tražeći šta ti treba..videćemo :)
[ kevinsugar79 @ 14.06.2007. 20:34 ] @
mislio sam na nove firmwareove kad sam govorio za symbian,pa rekoh nece valjda da mi verzija op.sistema na qtek a200 zauvek ostane ista...? i zapravo moj uredja je O2 xda, i da li uopste to menja stvar kod upgradea? moze li neko da mi pojasni sta znaci i cemu sluzi radio rom?

*****************************************************************************************************
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 14.06.2007. 20:51 ] @
Postoje nove verzije softvera, kako originalnog (kod tebe bi to bio O2), tako i drugih brendova/operatera.

Menja se stvar kod upgradea u smislu što ćeš posle stavljanja novog softvera drugog operatera imati drugačije ofarban telefon, možda drugačije melodije, Today ekran će biti prilagođen novom operateru, a često se i instalirane aplikacije razlikuju (pošto svaki ROM u sebi nosi određen broj aplikacija).

Mislim da je najbolje da nađeš nebrendovan ROM, preciznije, razbrendovan ROM, koji je neko sastavio po svom ukusu ili da jednog dana sam sastaviš svoj..u svakom slučaju ti ne gine detaljno iščitavanje xda-developers.com-a :)

Radio ROM je zadužen za kontrolu telefonskog dela ovih aparata.