[ matovic @ 14.06.2007. 11:44 ] @
| Neznam da li je pravi forum za post...
Potreban mi je neko da instalira i setuje Linux na serveru (po mogucstvu firma zbog racuna).
Konfiguracija mreze:
- kablovski net/router
- switch
- 3 radne stanice
- 1 notebook
- 1 server (HP ML350T5)
- 1 development server (isto pod linux-om)
- 1 mrezni stampac
Treba da se digne active domain/directory jer ce "sve" (od vitalnog znacaja) da stoji na serveru. Radne stanice su pod XP-om.
Pojedinac/firma po uspesno obavljenom poslu ce verovatno (ukoliko su zainteresovani) nastaviti da odrzava isti (po dogovoru).
Ako ima zainteresovanih nek se jave preko PM-a ili na matovic [ at ] gmail.com. |
[ Jbyn4e @ 14.06.2007. 12:56 ] @
Ovaj....
Citat:
Treba da se digne active domain/directory
ovo sto trazis je WINDOWS ....na linuxima nema active directory... tako da malo nema smisla taj zahtev... sta u stvari hoces? Domen kontroler?
[ vladared @ 14.06.2007. 19:21 ] @
LDAP ti je nešto najbliže A.D. pod Windowsu
[ Jbyn4e @ 15.06.2007. 08:37 ] @
Ili da budemo tacniji, edirectory kod Novell-a je najslicniji MS AD-u, a svi oni koriste neku vrstu LDAP-a za svoj rad. RedHat ima svoje resenje koje sam zaboravio kako se zove...
[ matovic @ 15.06.2007. 12:32 ] @
Citat:
Jbyn4e: Ovaj....
ovo sto trazis je WINDOWS ....na linuxima nema active directory... tako da malo nema smisla taj zahtev... sta u stvari hoces? Domen kontroler?
Lapsus

...
U svakom slucaju kao sto sam rekao, hocu da sve stoji na serveru ukljucujuci desktop settings, my documents, etc... za svakog korisnika (hope this make sense :?)
[ Jbyn4e @ 15.06.2007. 17:41 ] @
Aha, za to ti ide Samba kao PDC + tzv. roaming profiles - ali zahteva i malo za**cije po regedit-u... ili pravljenje bat fajlova koji menjaju registry.. pa ako se ne plasis...
potrazi na netu samba + roaming profiles. Moze li okvirno (mozes i na PP, tj. privatnu poruku) koliki je budzet tvoje firme za pravljenje ovako necega?
[ matovic @ 15.06.2007. 21:38 ] @
Citat:
Jbyn4e: Aha, za to ti ide Samba kao PDC + tzv. roaming profiles - ali zahteva i malo za**cije po regedit-u... ili pravljenje bat fajlova koji menjaju registry.. pa ako se ne plasis...
potrazi na netu samba + roaming profiles. Moze li okvirno (mozes i na PP, tj. privatnu poruku) koliki je budzet tvoje firme za pravljenje ovako necega?
Budget je kolko mora :), posalji mi ponudu na PP ili mail. Thx.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.