[ bokiko @ 14.06.2007. 12:48 ] @
Radim XSL Transfofmaciju za prokaz .xml fajla u HTML obliku. Imam sliku i zelim da je prikazem na stranici. To mogu da uradim koriscenjem apsolutne putanje do slike na pr.
Code:
<img src="c:\bin\XSL\logo.gif" />
ali kako da uz pomoc relativne putanje prikazem sliku. Probao sam sa
Code:
<img src="cid:logo.gif" align="absMiddle" vspace="5"/>

ali slika se ne prikazuje. Probao sam i sve varijante gornjeg koda ali nista.
P.S. Slika se nalazi u istom folderu kao i transformacija
[ mmix @ 14.06.2007. 13:36 ] @
A da probas sa samo
Code:

<img src="logo.gif" align="absMiddle" vspace="5"/>

pod uslovom da je i sam html koji je rezultat transformacije u tom istom folderu. Ako nije onda ti relativna putanja u mnogome (ako ne u celosti) zavisi od toga gde se nalazi html file kad ga browser ucita. Ako to nije zakucano onda ti je mozda bolja alternativa MHTML i da sliku embedujes u sam izlazni fajl...
[ bokiko @ 14.06.2007. 15:11 ] @
Probao sam i sa
Code:
<img src="logo.gif" align="absMiddle" vspace="5"/>
ali ne uspeva (ne uspeva ni kada koristim XPath relativnu putanju). Putanja do html file-a je zakucana u kodu i to ne nogu da menjam.
[ mmix @ 14.06.2007. 15:37 ] @
pazi, tvoj problem nema nikakve veze sa XSLTom ili XPathom (putanja koju pominjes je folder putanja, ne XPath putanja). Tvoj problem nastaje daleko nakon XSLT zavrsi svoj posao a sastoji se u tome da je trenutni folder HTML file-a taj koji odredjuje polaznu tacku za relativne putanje, a ne lokacija XSLT fajla.

Ako je destinacija HTML file-a c:\A1\A2\A3 a path to slike je c:\A1\B1\B2\logo.gif onda je tvoj relativni path do slike ..\..\B1\B2\logo.gif