[ absBeg @ 14.06.2007. 13:18 ] @
| Refil dodje 30-35 eura, dok nov toner dodje cca 70 eur ili koji euro manje. Imao sam originalni toner koji je trajao 2 god, pa da li da riskiram sa punjenjem (ne znam da li ga napune do vrha ili svercaju sa prahom) ili da kupim nov toner. niti jedna solucija nije tako jeftina da bih riskirao. |
[ Dusan Nikolic @ 14.06.2007. 15:15 ] @
Radim u firmi koja koristi samo HP laserske štampače i od prošle godine smo počeli da koristimo refilovane toner kasete. Iskustvo je pozitivno. Npr. HP 1010 sa refilovanim tonerom radi perfektno, izbacuje otprilike isti broj kopija kao i originalna kaseta, i možda ima vrlo male degradacije u kvalitetu otiska. Kod HP 2300 uz refilovanje ide i zamena čipa tako da je malo skuplje ali opet iznosi oko 45% od cene novog tonera. Otisak je super i toner je vrlo dugotrajan. Kod njega nisam gledao koliko otisaka refilovan odradi, ali vremenski otprilike traje isto kao i nov, tako da je tu negde. Kod ostalih modela je ista situacija. Pošto mi uzimamo dosta tonera od firme koja ih refiluje, imamo pravo na redovan servis i čišćenje svakog štampača na svakih 5 kupljenih tonera, što je vrlo dobro.
Sve u svemu, uzmi refilovan toner, ali kod proverene firme za koju imaš preporuke i nemoj da brineš. Nije potrebno davati duplo više para, a na kraju otisak je maltene isti, kao i broj kopija.
Pozdrav,
[ buljko @ 14.06.2007. 15:49 ] @
Takodje, obrati paznju na to da garancija funkcionalnosti kao i broj kopija tonera, uglavnom, vazi samo uz zamenu valjka. Doplata je 400-500 dinara ali je razlika u kvalitetu otiska vidna. Ja takve tonere (za HP 6P) koristim bez problema za filmovanje na foliji.
[ dendic @ 22.06.2007. 12:18 ] @
Kad uzimas refilovani toner vrlo je bitno ko ti to radi.Moj frend ima firmu koja se tim bavi i mogu ti kazati da se niko ne zali na te tonere.To je zbog toga sto posao obavlja profesionalno,svaki put im promjeni u untrasnjosti blade itd.. i ima svu potrebnu opremu za taj posao.To izgleda kao mala fabrika kad se udje unutra.Nekoliko onih izduvnih otvora iznad radnih mjesta na kojima se barata sa tim prahom i jos nekakvih masina.On se najvise zali sto ne postoje propisi koji bi zabranjivali rad onima koji pune tonere bez tih ekoloskih spravica itd..
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.