Dodao sam jedna kveri - qryDatumiKontrole, koji za svaki datum kontrole prikazuje nejmu prethodan datum, za datu kravu naravno.
Onda se taj novi kveri iskombinuje sa onim koji si ti napravio, qryDetaljiMlecnost i dobije se kveri qryDetaljiMlecnost_sa_Razlikama. Kveri qryDetaljiMlecnost_sa_Razlikama je upotrebljen za report. Samo sam zamenio Record Source za report i dodao jedno polje na reprot. Uoci nacin na koji je iskombinovan qryDatumiKontrole i tvoj qryDetaljiMlecnost.
Resenej sa Dlookup funkcijama je slicno, ne uvode se novi kveriji ali se dodaju nevidljive kontrole na reportu, sa komplikovanim WHERE delom u Dlookup. sve skupa to sporije radi nego kveri i lakse se gresi, pa ga necu prikazati.
Usput, primetio sam da imas nekoliko nevidljivih kontrol;a na reportu. obojio sam ih u zelenu boju, rako da kad otvoris design mod odmah vidis sta su nevidljive kontrole. U ovom slucaju ti one verovatno uopste ne trebaju na reportu, ali ima situacija kada ti trebaju, pa je korisno u dizajnu videti sta je sta. Takodje, ofarbao sam liniju u crveno. Na crno belom printeru se ne vidi razlika, a u dizajnu cesto pomaze da se zna sta je tvoja linija, a sta je Access grid.
Ako si ovo sve jos i stavio na graf, posalji nam primer da vidimo kako je to ispalo. Ovo je inzenjerski report, a kod inzenjera sve ide na graf, zar ne