[ ivicat13 @ 19.06.2007. 14:24 ] @
Pitao neke ljude, pa moze, pa ne znam, pa ovo, pa ono.
Rekoh, hajde da pitam pametne.

Imam deo i crtez tog dela (npr. Deo1.ipt i Deo1.idw). Model Deo1.ipt kopiram i dobijem Deo2.ipt. Crtez Deo1.idw kopiram i dobijem Deo2.idw. Ali! Crtez Deo2.idw ima vezu sa modelom Deo1.ipt. Ali ja hocu da ima vezu sa Deo2.ipt. Kako to da promenim?
Nadam se da ste me razumeli.
Pozdrav.
[att_img]
[ PH42-CNC @ 20.06.2007. 13:51 ] @
Probaj da privremeneo preimenuješ ovaj prvi part Deo1.ipt u Deo1-1.ipt pa onda pokreni kopirani crtež Deo2.idw. Kako je izgubio referencu onda će da postavi pitanje "gde je taj deo?" i ti ga samo veži za Deo2.ipt i sačuvaj Deo2.idw. Tako da si rešio problem.

Samo nemoj da zaboraviš da ponovo vratiš Deo1-1.ipt u Deo1.ipt. To je jedan od načina koji se pokazao uspešnim u SolidWors-u, CATIA-ji,... tako da mislim da će da radi i u inventoru.

S poštovanjem,
Milija MARKOVIĆ
[ stryder @ 21.06.2007. 07:46 ] @
Kad je vec spomenut Solidworks, postoji jedan elegantniji nacin. Prvo se klikne na Open, i kada se otvori dijalog prozor, jednom kliknuti na fajl kome se zeli promenuti referenca. Ispod dugmeta open i cancel se nalazi dugme References... Klik na njega i otvori se novi prozor u kome stoji putanja do referenciranog dela. Dva puta kliknuti na tu putanju i pokazati na novi part koje se zeli referencirati. Mozda ovako zvuci malo komplikovano, ali u praksi je vrlo jednostavno. Probajte...
[ Coboco @ 21.06.2007. 12:13 ] @
Polako, polako...

u Autodesku su osmislili nacin za baratanje s fajlovima... preimenovanje, menjanje, zamenjivanje, itd pomocu DESIGN ASSISTENTA...
postupak je sledeci:

posto si napravio fajl Deo2.idw, desni klik na njega i izaberi opciju "design assistent",
otvara se prozor u kome izaberes Manage (ovako je bilo u 10-ki i sada u 11-ici)
tu se vidi s kojim je fajlovim povezan crtez...

kod parta koji zelis da promenis... klikni na opciju Action i izaberi REPLACE, potom na polje Name, i tu izaberi fajl Deo2.ipt
potom, malo je glupavo ali tako uradi:

REFRESH
SAVE
OK

... to je to... ako si uradio sve ovako trebalo bi u crtezu da se pojavi deo pod nazivom DEO2.ipt
nadam se da sam pomogao
Poz