[ vortex007 @ 19.06.2007. 19:18 ] @
Bok, imam problema pri postaljanju skripte ... skripta se sastoji od 2 dijela whois.php i class.domaintool.php Code: whois.php <?php require_once('class.domaintool.php'); // POTREBNA KLASA $domain = new domainTool; // IZGRADNJA DOMAIN FORME $domain->startForm(); $domain->domainName(); $domain->domainExtension(); $domain->endForm(); // ISPIS REZULTATA $domain->Rezultat(); ?> i Code: class.domaintool.php <?php class domainTool { function startForm () { echo '<form id="form1" name="domainTool" method="POST" action="http://whois.inside.hr/whois.php">'; } function domainName () { echo '<input type="text" name="domainName" />'; } function domainExtension () { echo ' <select name="domainExtension"> <option value="com">.com</option> <option value="net">.net</option> <option value="org">.org</option> <option value="info">.info</option> <option value="biz">.biz</option> <option value="hr">.hr</option> <option value="com.hr">.com.hr</option> </select>'; } function endForm () { echo '<input type="submit" name="Submit" value="Provjeri >>" /></form>'; } function Rezultat () { $status = $_REQUEST['status']; echo $status; if $status='true' echo 'slobodna' else echo 'nije slobodna'; } } ?> To je savrseno radilo sve dok nisam dodao liniju koda: Code: if $status='true' echo 'slobodna' else echo 'nije slobodna'; a to mi je sluzilo jer skripta vraca rezultat "false" kad je domena zauzeta i "true" kad je domena slobodna ... ( a zelim napraviti da kad domena nije slobodna da mi napise "nije slobodna" a kad je slobodna da pise "slobodna") tako da stvarno ne znam zasto mi javlja gresku. Cijenio bi kad bi mi netko to rijesio .. jer nisam bas dobar u php-u, tek sam pocetnik .. a treba mi za web. Unaprijed Zahvaljujem! |