[ Fanta @ 19.06.2007. 21:46 ] @
Bog svima!

Nisam siguran, da li je mojoj temi mjesto ovdje ili na php odjelu, mada mislim da nisam pogriješio, jer imam problema sa e-mail serverom.

Nedavno sam počeo da radim praksu u jednoj firmi i da prepravljam jednu potpuno zbrkanu bazu, koja je u sebi sadržavala klijente i njihove e-mail adrese. Kad sam je napokon sredio dobio sam zadatak da šaljem html newsletter korisnicima iz te baze (nema ih puno, oko 3000) , koji su podijeljeni po djelatnostima i najčešće im tako bi se trebali slati newslettere, u prosjeku 20-tak po djelatnosti, ali katkad će se znati dogoditi da moram ga poslati i sve njih, tj. oko 3000.

Našao sam super mali programčić u php-u koji mi omogučuje da šaljem html-newslettere, koji može raditi sa raznim predlošcima, a u sebi ima i mogučnost da učita klijente iz teksta što mi je baš i trebalo. Isto tako mogu da ubacujem u predložak koji odaberem sadržaj tekst sa hederima, boldanjem, linkovima,... tj. mogu non-stop mijenjati sadržaj newslettera, a to mi je isto važno. Program se zove Website Mailing list manager (link:http://www.webinsta.com/mailing.php). U sebi podržava slanje poruka php mail funkcijama, sendmail i SMTP. I kad sam sve podesio sa e-mail serverom koji ima tvrtka, sve fukcionira super dok šaljem oko stotinjak e-mailova, ali iz ne znam kojeg razloga kad pokušavam da pošaljem njih 3000 server me odbacuje i šalje mi poruke da sa moga računala netko pokušava da šalje spam.

Pregledao sam čitav kod i pokušao ubaciti nekakve izmjene, ali i dalje se je događala ista stvar. E onda sam malo vršljao po ovom forumu i pronašao da se i na lokalno računalo može instalirati e-mail server za slanje poruka te tako izbjegnuti pojavu da te e-mail server gdje ti je inače e-mail blokira.

Pokušao instalirati nekoliko njih (Hmail, Postcast,Mail Enable Standard, ... i dosta njih drugih) Međutim nikako ne uspijevam da pošaljem e-mail sa njih opčenito, a kamoli preko njih da pošaljem uz pomoć php programčića koji sam gore naveo). Moja je pretpostavka da iako sam pročitao sva upustva, ne znam namjestiti sve kako treba. Pitao sam kolegu koji je inače vrstan u php-u, ali ni on ne zna ga postaviti, pokušao je jednom prilikom i odustao.

Sad na mom računalu na koji bih trebao instalirati e-mail server su Windowsi XP, zadnja verzija WAMP-a (koja u sebi sadržava apache server, php,...), konekcija sa internetom se vrši preko ADSL-a s tim da svako računalo u firmi ima napravljenu lokalnu statičku IP adresu.

Ono što mi je znači potrebno je nekakav jednostavan, po mogučnosti besplatan mali e-mail server koji će mi omogučiti da kad šaljem e-mailove uz pomoć Website Mailing list manager-a, tj. da prolaze bez problema. A isto tako da ima dobra i iscrpna upustva, o mogućnostima kako se što postavi da može raditi sa localhostom.

Nemojte me krivo shvatiti i misliti da sam lijen, ali već tjedan dana pokušavam namjestiti da sve radi, a ne uspjevam, načitao sam se tone i tone toga kao SMTP radi, ali nikako ne mogu postići to što trebam. E već i sada je 22:35, još uvijek sam na poslu, a došao sam u pola jedan nakon ispita, a već sam trebao biti doma da učim i za sljedeći.

Stoga sam stvarno iskreno zahvalan za svaki savjet i upustvo.
[ Fanta @ 12.03.2010. 10:23 ] @
Shvatio sam da ograničenje nije došlo od programa, nego od e-mail provajdera jer i dalje sam preko njega bio slao poruke. Ako bih slao nekome više od 10 poruka odjedanput on bi ih automatski proglasio spamom.

Riješio sam to tako da sam promijeni funkciju u programu da ih šalje jednu po jednu.

je da vremenski puno duže traje, ali budući da se program vrti u pozadini ne košta me ništa.

Nadam se da sam još nekome pomogao, ali žao mi je ako kasnim, nisam jako dugo bio na forumu.