[ mika @ 20.06.2007. 18:13 ] @
| Pozzz svima,
Interesuje me jedna stvarcica: da li je moguce (i kako) u PHP-u odraditi redirekciju na neku lokaciju, ali tako da se ne prikaze njegova lokacija?
Nesto kao include. Primer:
Pretpostavimo da postoji fajl lokacija1.php. U tom fajlu postoji naredba:
Code:
header ("Location: lokacija2.php");
i to sve sljaka kako treba, redirekcija radi , s tim sto se address baru prikaze "lokacija2.php", a to je ono sto necu.
Moguce je i dodati na kraju fajla:
Code:
<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="1; URL=http://localhost/lokacija2.php">
...ali to ne vrsi posao, zato sto se ponovo u address baru prikazuje adresa: lokacija2.php.
Ako probamo sa include("lokacija2.php"), to radi donekle- HTML se OK prikazuje, ali Javascript "brljavi", tj. ne radi kako treba.
Dakle, da li je moguce odraditi header("...") (ili na neki drugi nacin), ali s tim da se adresa ne prikaze u address baru?
Ovo mi je potrebno za intranet web aplikaciju koju pravim, i koja posle login-a treba da ucita sledeci fajl, ali naravno - da se ne prikaze adresa fajla ;)
Pozz. |
[ Ivan.Markovic @ 20.06.2007. 19:11 ] @
A da probas sa ajaxom da ucitas na istoj strani ono sto ti treba ?
[ dakipro @ 20.06.2007. 19:36 ] @
Mozda nesto sa mod_rewrite, ali definitivno ti je najlakse da opravis include, nesto mi sumnjivo zasto nece. Mozda i da ubacis framove? Ajax? ili neki iframe?
[ hatebreeder @ 20.06.2007. 21:54 ] @
evo malo neelegantnog nacina al zasigurno bi trebao logicno da radi
Code:
$source = file_get_contents("http://nekiurl...");
echo $source;
[ mickey.co.ba @ 20.06.2007. 23:15 ] @
sve se bojim da zelis napraviti da se nesto nekome DOWNLOADIRA neki fajl al da niko ne zna gdje mu je lokacija...
za to ima rjesenje vec na ES sajtu...
e a ako ne zelis ovo gore onda pokusaj ovako
neka je URL do sajta ovakav:
www.tvojsajt.com?sajt=nikadnecesnac
a code ti je
<?
$sajt = $_GET[sajt]
if($sajt == 'nikadnecesnac'){
include "neki_sakriveni_fajl.php";
}
?>
[ w3bl0rd @ 20.06.2007. 23:31 ] @
pa onda ako želi sakriti lijepo još to enkriptira sa base64 i to je to ko da će netko ići dekodirat to :-D
[ mika @ 21.06.2007. 07:16 ] @
Hvala svima na odgovorima,
Poenta je to sto necu da download-ujem fajl, vec hocu da odradim redirekciju/include neke druge lokacije na koju se inace ne moze "regularno" doci.
S obzirom da mi redirekcija nije vrsila posao, malo sam cackao oko include() direktive i nasao gresku u svom kodu, koji je dovodio do cudnog ponasanja javaScripta.
Dakle, obicna include() direktiva je zavrsila posao.
10x!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.