[ Jezdimir Lončar @ 21.06.2007. 17:16 ] @
Pozdrav svima! Evo, ja sam uradio neki forum u vezi sa php-om, postavio na moj sajt i sve to, ali, imam jedan problem. Evo, na primer ES, kad idete na pregled foruma, na mouseOver efekat vam se prikaze jedan prozorcic gdje vidite prve znake topica. To i ja hocu. Uradio sam to, sve fino, preko neke javascript funkcije i substr (php) funkcije i radi. Medjutim, "kvaka" je u tome kad prvih 250 znaka (koliko sam ja stavio da se izdvoji) sadrzi novi red. Onda ta javascript-a nece da radi. Kod izgleda ovako (kad se generise): Code: <a href="../../topic/1/" onmouseover="TipIt('Pozdrav svima!<br /> Evo izašla je i beta verzija foruma.<br /> Ovaj forum sam ja sam pravio, tako da, nadam se da vam se sviđa...<br /> Pozdrav,<br /> Jezdimir.','Topic: Beta je izasla!!!',170)"> A meni treba: Code: <a href="../../topic/1/" onmouseover="TipIt('Pozdrav svima!<br />Evo izašla je i beta verzija foruma.<br />Ovaj forum sam ja sam pravio, tako da, nadam se da vam se sviđa...<br />Pozdrav,<br />Jezdimir.','Topic: Beta je izasla!!!',170)"> Kako to da uradim? (ubio sam se citajuci php man ali nista) ============================================================= 2. pitanje: Kako da dozvolim da se pojavljuju (ne praziraju) HTML tagovi samo izmedju [*code*] tagova? U ostalom djelu bi trebali da se stripuju (strip_tags())? // Edit: Evo sta mi je palo na pamet: Code: $text = str_replace('<','<',$text); $text = str_replace('>','>',$text); A posle (obrnuto): Code: function tags($text) { $text = str_replace('<'','<',$text); $text = str_replace('>','>',$text); return $text; } $text = preg_replace("#\[*code\](.*?)\[/*code\]#si","<div class=\"quote\"><code>tags('$1')</code></div>",$text); Ali tu ne resavam problem praziranja tagova u code -u ? [Ovu poruku je menjao Neohacker dana 21.06.2007. u 18:30 GMT+1] |