[ vlada1970 @ 24.06.2007. 00:38 ] @
Postovani forumasi , zanima me da li ima neko ko moze da mi pomogne ? Da li je moguce na neki nacin proveriti da li je neko neku sliku prepravio ? Znaci , da li kropovao posle slikanja digitalcem , da li je dodao neki text , kao na primer watermark ili obican pisani text i slicno ? Ako sam bio nejasan ,evo o cemu se radi ? Na primer , ja slikam sebe digitalcem , pa kropujem sliku da bih dobio samo jedan deo , pa onda sa raznim softverima dodam pri dnu slike text koji sam prethodno napisao na primer u paintu , pa sa tim softverom ( bilo u Adobu ili u paintu jos lakse ) spojim te slike da budu kao jedna , pa tako jos uradim resize da malo zamutim i kao ispadne slika koja na prvi pogled nije prepravljana . E sad me zanima , da li postoji metod ili neki softver , da ja ako vidim takvu neku sliku , mogu da proverim da li je tako nesto radjeno na njoj ? Ako sam pogresio sekciju , molim modertora da slobodno premesti . Nisam znao gde tacno da posaljem pitanje , a ovde mi se ucinilo najpogodnije . Hvala unapred Vlada |