[ qpele @ 24.06.2007. 22:37 ] @
Pre nedelju dana pokrenut je web sajt www.lovnadecka.com

Još jedan u moru dating sajtova, ali...

www.lovnadecka.com primenjuje originalan pristup problemu.
Kako mu i ime kaže love se muškarci a lovci su žene kojima je
potpuno prepuštena inicijativa.

Želeli smo da napravimo sajt za upoznavanje drugačiji od postojećih. Onakav kakav bi naši prijatelji a i mi sami voleli da koristimo. Pokušali smo da na šarmantan način promenimo pravila igre.

Dame su te koje imaju pravo da prve uspostave kontakt. Mušakrcima je to zabranjeno. Sve što muškarci mogu da urade je da "namignu" osobi koja im se svidi. Namigivanje je slanje kratkih, unapred definisanih poruka.

Na sajtu je svaki eksplicitan materijal storogo zabranjen. Svaku fotografiju mi odobravamo pre nego što postane vidljiva ostalim korisnicima.

Privatnost članova je nešto što strogo poštujemo. Ni jedan privatni podatak ( ime, prezime, adresa, email...) ni pod kojim uslovima nećemo učiniti dostupnim drugim korisnicima.

Mogu se registrovati samo punoletne osobe. Svesni smo da time sprečavamo pristup dobrom delu tržišta ali nam je društvena i moralna, u krajnjoj liniji i zakonska odgovornost na prvom mestu. Ne želimo da omogućimo upoznavanje i fletrovanje punoletnih osoba sa maloletnicima.

Sajt nije besplatan. Muškarci će morati da plate mesečnu pretplatu u iznosu od samo 100 dinara (+PDV). Nismo želeli da budemo sajt koji će prvih n meseci biti besplatan a da kada napravimo solidnu bazu korisnika uvedemo plaćanje. Uslovi koji važe od starta važiće uvek. LovNaDecka.com nikada neće biti besplatan sajt za korišćenje ali ćemo se zato istinski truditi da za tih simboličnih 100 dinara mesečno pružimo mnogo više od konkurencije.

Krenuli smo od baze od 0 korisnika. Opet smo izabrali teži ali mi smatramo i jedini ispravni put. Nismo želeli da napunimo bazu lažnim korisnicima. U ovom poslu je jako važno steći poverenje korisnika a ne možete ga steći ako lažirate od starta.

Malo tehničkih detalja za kraj. Sajt je razvijen u java programskom jeziku, korišćenjem wicket frameworka (http://incubator.apache.org/wicket). Trudili smo se da dizajn bude što jednostavniji i svedeniji,a sa druge strane da bude veoma funkcionalan. Koristili smo AJAX da bi smo sajtu dodali dinamiku tamo gde je ona potrebna.


Pozdrav i srećan lov,
Predrag Spasojević
[ racerx82 @ 29.07.2007. 09:36 ] @
nedostaje bitna stavka, koliki su mu mesecni prihodi, jer bez nje oteracete najbolje lovce, tj. lovice.