[ dragansar @ 25.06.2007. 09:40 ] @

Imam probleme sa ALFA AWAP600 Gs AP om u client modu.Znaci nalazi se u klient modu, normalno se poveze na mrezu ali nece da se konektuje preko pppoe konekcije.Pokusavao sam sa enable i disable WDS (kao to zna zezati).Pokusavao isto da na mreznoj bude i IP u domenu AP-a i automaski, stavljao sam i na mreznoj da je geteway AP odnosno njegova adresa) i DNS servere provajdera al isto nece pa nece.Ovo sve sam pokusaao sa dva AP -a tako da cisto sumnjam da su u kvaru obadva.Inace AP je vrlo siromasan sa podesavanjima i nevidim u cemu je problem.Oni komlikovaniji uvek prorade iz par pokusaja ali ovaj je bas smor.Ako je neko imao iskustva dobro mi bi doslo.Hvala unapred.
[ dragansar @ 07.07.2007. 09:08 ] @
Titio dragi jel iko ikad cuo za ovo sra.... od AP-a
[ Kolins Balaban @ 09.07.2007. 16:14 ] @
Ja nisam cuo za taj AP, ali sam imao Micronet SP918BK kod kojeg nije prolazio pppoe. Znaci, nakacim se na AP, comp dobije parametre od DHCP servera, ali ebeni AP ne propusta pppoe konekciju prema serveru. Nisam se mnogo zahebavao oko toga, ali mi je jaran rekao,da je on na isti taj uredaj ubacio drugi firmware,od nekog drugog AP-a (negdje je to pronasao na forumu,i taj firmware je jako slican kao na tom Micronetu), tako sto ga je sto ga je preko JTAG (ili kako se vec zove) spojio na eprom programator, u ucitao mu taj firmware, i AP je propjevao. On ga i danas koristi.To se obicno desava, kod AP-ova koji podrzavaju samo B standard, ali koliko vidim po oznaci,taj AP podrzava i G,tako da je malo cudno.Pokusaj sa novijim firmware-om (ako postoji), jer neki proizvodjaci naknadno ubaciju podrsku za pppoe, pa vidi sta se desava. Pozz