[ ex-Neznalac @ 25.06.2007. 14:26 ] @
Hitno mi je potrebna pomoć oko Reporta ili Izvještaja,Ovako imam report na kome bih trebalo postaviti 3 unbound txtbox-a u DETAIL na Izvještaju od kojih bi prvi bio "Broj Rata" drugi "Datum Rate" i trerći "Rata u KM",Od poznatih izvora ja na izvještaju imam ukupan iznos pozajmnice,datum uzimanja pozajmnice i broj rata. Dakle treblao bih uraditi sledeće : Kada ja izaberem broj mjeseci NPR: 2 mjeseca onda bih u DETAIL na izvještaju trebalo da doda dva mjeseca jedan ispod drugog ali uvećan za 30 dana i gdje bih ukupan iznos pozajmnice podijelio na 2 odnosno na broj rata i za svaki bih mjesec stavio podjednaku ratu. U combobox-u gdje su mi broj mjeseci imam u Column(0) - Autonumber , u Column(1) - Naziv mjeseci i u Column(2) - Broj dana. NPR. Ako je u Column(1) - Naziv mjeseci "2-Mjeseca" ta kolona odmah poteže da je autonumber 2 i da je broj dana 60. Eh sad meni treba da na izvještaj kroz COD rješim od ovih podataka kojih imam,da mi u DETAIL dodaje onoliko redova rata koliko ja odaberem i da mi glavni iznos pozajmnice podijeli podjednako na broj rata i da mi u prvom "unbound txtbox-u" NPR. Piše "Rata broj 1" "Rata broj 2" To bih ovako ot prilike izgledalo : ako je iznos 2000 KM a datum uzimanja kredita 1.5.2007 Broj rate datum Iznos rate Rata broj 1 31.5.2007 1000 KM Rata broj 2 30.6.2007 1000 KM Ovo po 30 dana sam uzeo jer ne znam kako da odredim ukoliko mjesec ima 30 ili 31 ili 28 dana,pa sam prosjek uzeo po 30 dana. POZDRAV! |