[ .djoxy @ 25.06.2007. 15:43 ] @
Zdravo Dobio sam Nikon D50 iz Nemacke prosle godine. Kao sto to obicno biva po marfijevom zakonu pokvario se pre 2 meseca. Posto mi je trebao relativno hitno a bio je jos uvek u garanciji resio sam da ga odnesem u RefotB Beograd da vidim sta mogu da ucine posto su oni oficijelni Nikonov servis u Srbiji. Odmah su me pitali da li imam dokument o placenoj carini i porezu. Naravno da nemam jer sam isti dobio na poklon pa mi je bilo malo neprojatno da trazim jos i potvrdu o placenoj carini mojim darodavcima. Posto sam RefotB-u rekao da nemam taj dokument oni su mi naznacili da bih u tom slucaju servis morao platiti. Posto nisam imao mnogo izbora i vremena ja sam pristao na tu varijantu. Sekretarica u RefotB je uredno primila aparat i dala mi dokument o predatom aparatu na servis. E sada sledi ono najbolje. Rekla mi je da ce aparat biti pogledan najverovatnije u toku sledece nedelje sto i nije bilo tako strasno, i da ce mi biti javljeno na telefon sta je kvar i koliko ce to da kosta. Prosla je nedelja dana, ja sam pozvao da se raspitam u vezi aprata, rekli su mi da jos nije pogledan i da pozovem sledece nedelje. Ja sam to i ucinio a oni su mi rekli da je aparat pogledan i da kolega serviser ceka navodno neki deo pa ce da mi se javi i da mi kaze sta je kvar i koliko ce da kosta. Posle toga su prosle jos 2 nedelje. Uvek su mi isto odgovarali. Onda sam se iznervirao i pozvao vlasnika servisa koji mi je rekao da taj deo stize iz Kine i da moram da ga sacekam, navodno je to neki deo za podizanje ogledala. Prosle su jos 2 nedelje. Revoltiran resio sam da podignem aparat posle 2 meseca i da ga posaljem za Nemacku dok mi vazi garancija jer od servisiranja istog u RefotB-u (official Nikon service) nema nista. I kao slag na tortu, posto sam poslao majku da podigne aparat u Beogradu dobio sam poziv od iste sekretarice iz RefotB sa izjavom da su mi dali pogresam aparat?!?!? i zamolila me je da pozovem majku da se ponovo vrati i da zameni za moj. Eto toliko od mene u vezi iskustava sa RefotB Beograd. Pa sad vi vidite sta se desava kod nas. P.S. Kad sam kontaktirao Nikon Europe u vezi naplacivanja servisa u RefotB Beograd, rekli su mi da ustvari Srbija ne spada u zemlje Evropske garancije. I rekli su mi da posaljem aparat u Madjarsku jer mi je ta relacija najbliza. Pozdrav |